ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ο Τζαναβάρας εκφράστηκε υπέρ της μίας ομάδας

ο-τζαναβάρας-εκφράστηκε-υπέρ-της-μίας-747819

Δραματική είναι η κατάσταση στη Νίκη Βόλου, με τους κυανόλευκους να απειλούνται με αποχώρηση από το πρωτάθλημα της SuperLeague, χάνοντας το προγραμματισμένο παιχνίδι για χθες με τον Παναιτωλικό στα χαρτιά με 0-3, αφού διοικητική λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τεχνικός των κυανόλευκων Παναγιώτης Τζαναβάρας, αφού τόνισε πως θα είναι ο τελευταίος, που θα πηδήξει από το καράβι και θα αφήσει την ομάδα, μιλώντας σε Ρ/Σ ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ομάδας στην πόλη του Βόλου, σενάριο το οποίο βλέπει με καλό μάτι. Ο Κορίνθιος τεχνικός σχολίασε πως, κάπου εδώ τελειώνει η Νίκη Βόλου, παραδεχόμενος πως σύντομα δεν θα έχουν σπίτια να μείνουν οι ποδοσφαιριστές του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3.

Για την κατάσταση στη Νίκη Βόλου: «Οι πιθανότητες να ρίξει τίτλους τέλους είναι μεγάλες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και νομίζω πως η ομάδα δεν θα τα καταφέρει. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Είναι πολλά τα οικονομικά ανοίγματα και δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι».

Για τους ποδοσφαιριστές: «Μετά το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρχει τρομερό πρόβλημα με τα ενοίκια. Οι ποδοσφαιριστές έχουν σοβαρά θέματα διαβίωσης και δεν έχουν πάρει τους τελευταίους μισθούς. Οι ιδιοκτήτες απαιτούσαν τα χρήματα, απλά κάποιοι έχουν πάρει καπάρο δύο ενοίκια και είναι ουσιαστικά πληρωμένοι μέχρι τέλος του μήνα».

Για τον Πάτση: «Ηρθαμε σε επαφή και μου εξήγησε ακριβώς την κατάσταση, μίλησε και στους ποδοσφαιριστές. Είπε πως είναι δυσβάσταχτο το οικονομικό βάρος και δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Στην αρχή πιστεύαμε ότι κάτι θα γίνει, αλλά δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Για το τι θα κάνουν ο ίδιος και οι παίκτες: «Η κατάσταση μας οδηγεί να πάρουμε αποφάσεις που δεν θέλουμε. Σεβόμενοι το σύλλογο, το πρωτάθλημα, το ποδόσφαιρο, κρατήσαμε καλά το τμήμα, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι στη Βέροια. Ημασταν σοβαροί, επαγγελματίες, ευσυνείδητοι. Κάπου εδώ όμως, τελειώνει η Νίκη Βόλου…. Το κάθε παιδί θα κοιτάξει τον εαυτό του. Είμαστε επαγγελματίες. Σαν τεχνικό τιμ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, θα αποχωρήσουμε τελευταίοι, θα κοιτάξουμε την επόμενη μέρα μας. Είναι τραγικό για την ομάδα, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια».

Για το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον Ολυμπιακό: «Οταν άκουσα τη συνέντευξη του κ. Βαρούτσικου, του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε για μία ομάδα, όχι όμως για συγχώνευση, γιατί η Νίκη έχει πολλά χρέη για να τα πάρει η άλλη ομάδα μαζί της, όπως κι αν αυτή ονομαστεί. Μίλησε για μία ομάδα της πόλης, να υπάρχει μία ομάδα με άλλο όνομα. Ετσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση, πρώτα στη χώρα μας και δεύτερον στο Βόλο, με τη Νίκη να διαλύεται και τον Ολυμπιακό να έχει κι αυτός πολλά προβλήματα, δεν είναι άσχημη η ιδέα για μία ομάδα. Ο Βόλος είναι μια ποδοσφαιρική και πολύ όμορφη πόλη, έχει δύο γήπεδα πάρα πολύ ωραία, έχει βοηθητικά, είναι σημαντική και η υποδομή. Μία ομάδα θα ενώσει και την πόλη και θα είναι πάρα πολύ δυνατή. Και οικονομικά και με φιλάθλους αρκετούς και μπορεί και στα επόμενα χρόνια να γίνει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή, μετά την κατάρρευση της Νίκης και την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπορεί για κάτι παραπάνω απ’ ότι φαίνεται».

Αδιέξοδου συνέχεια…

Μετά τη φυγή του Ανδρέα Πάτση, κανείς δεν δείχνει ικανός να αναλάβει να οδηγήσει τους κυανόλευκους στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της SuperLeague και έτσι δεν αποκλείεται, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα, η Νίκη Βόλου να αποτελέσει την πρώτη ομάδα της κατηγορίας, η οποία θα αποχωρήσει πριν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί. Οπως είναι λογικό, παίκτες, τεχνικό τιμ αλλά και κόσμος, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στην κυανόλευκη ΠΑΕ, δίχως ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αν η Νίκη Βόλου δεν κατέβει να αγωνιστεί σε δύο ακόμη παιχνίδια, τότε αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα, γράφοντας έτσι την πιο μαύρη σελίδα στην 90χρονη ιστορία της, μετά τους δύο φετινούς αγώνες με Ζάκυνθο και Παναιτωλικό στους οποίους δεν αγωνίστηκε για περίπου 8χιλιάδες ευρώ, ποσό που μοιάζει αστείο μπροστά στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του συλλόγου απέναντι σε ΙΚΑ, Εφορία και άλλους.

Ετοιμάζουν προσφυγές

Παίκτες και τεχνικό τιμ συναντήθηκαν για τελευταία φορά το πρωί του Σαββάτου και από τότε τους έχει δοθεί άδεια, ενόψει εορτών, δίχως όμως να γνωρίζουν το μέλλον. Ηδη αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για άλλους προορισμούς, αλλά και προσφυγές με τις οποίες θα μπορούν να μείνουν ελεύθεροι, μιας και έχουν μείνει απλήρωτοι (μισθούς – δόσεις συμβολαίων) τους τελευταίους δύο μήνες. Αναμφίβολα η βδομάδα που ξεκινά από σήμερα αναμένεται αρκετά δύσκολη και σε όλα τα επίπεδα

Προς παραίτηση το Δ.Σ.

Πλέον, μετά και την αποχώρηση του Ανδρέα Πάτση, το βάρος έχει πέσει στην Ερασιτεχνική Νίκη, η οποία όμως από μόνη της δεν μπορεί να τρέξει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, αλλά θα πρέπει να βρει τη διάδοχη λύση και έναν νέο επενδυτή.

Μάλιστα, όπως τόνισε με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Γιάννης Ξάνθης σε Ρ/Σ, προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση αυτή και να οδηγήσει την Ερασιτεχνική σε εκ νέου εκλογές.

Την πρόταση για παραίτηση στον κ. Ξάνθη, έκανε το πρώην μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δεμίρης, αφού όπως τόνισε υπάρχει ηθικό θέμα απέναντι στα μέλη που παραιτήθηκαν πέρυσι και στη συνέχεια ο κ. Ξάνθης ανέλαβε τα ηνία της Ερασιτεχνικής. Από τη μεριά του ο κ. Ξάνθης δεσμεύθηκε πως στο επόμενο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής θα θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των μελών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου