ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τίτλοι τέλους για 4.100 ευρώ

τίτλοι-τέλους-για-4-100-ευρώ-748744

Δεν θα διεξαχθεί η Κυριακάτικη αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό και έπεται συνέχεια

Μπορεί μέχρι χθες το μεσημέρι τα δεδομένα να ήθελαν τη Νίκη Βόλου να «παλεύει» προκειμένου να δώσει ακόμη έναν αγώνα, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναιτωλικό, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην από το απόγευμα και με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, ανακοίνωσε πως η αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Παναιτωλικό, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή στις 5.15 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν θα διεξαχθεί, λόγω οφειλών της βολιώτικης ΠΑΕ και έτσι οι Αγρινιώτες κερδίζουν την αναμέτρηση στα χαρτιά με 0-3, ενώ αφαιρούνται και τρεις βαθμοί.

Συγκεκριμένα λόγω οφειλών στους πρώην ποδοσφαιριστές Χάρη Παππά και Δημήτρη Σαμαρά, οι οποίοι αγωνίστηκαν στη Νίκη Βόλου την περίοδο 2012-13. Τα χρήματα των δύο δόσεων που ήταν να δοθούν στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές είναι 4.100 ευρώ (2.200 και 1.900 ευρώ), τα οποία αποτελούσαν την τρίτη δόση και έπρεπε να καταβληθούν χθες Παρασκευή 19/12. Τελικά σύμφωνα με απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η οφειλή έγινε γνωστή και εστάλη και στη διοργανώτρια αρχή, που πήρε και την παραπάνω απόφαση.

Πλέον, η Νίκη Βόλου θα πρέπει να πληρώσει τις δόσεις των δύο πρώην ποδοσφαιριστών της, αφού αν δεν γίνει στα δύο επόμενα παιχνίδια της, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα, όπως ορίζει σχετικά ο ΚΑΠ.

Μποροβήλος: «Είμαστε υποχρεωμένοι…»

Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της Λίγκας σχολίασε: «Ο κύριος Πάτσης έχει δηλώσει πως αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με την ομάδα, αλλά εμείς κάτι επίσημο δεν έχουμε στα χέρια μας. Με τον Παναιτωλικό όπως είπαμε δεν θα παίξει. Αν, όμως, μέσα στην εβδομάδα πληρώσει τους παίκτες της θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μία παρακράτηση χρημάτων από την ομάδα. Σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι για να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Οφείλουμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Πάτσης: «Είχα προειδοποιήσει…»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε στο ρ/σ Blue Star, για το μη ορισμό του αγώνα και για το τι του ζητήθηκε από τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο. Ο κ. Πάτσης σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ρωτήθηκε για το εύρος των οφειλών και των προσφυγών, τονίζοντας ότι οι προσφυγές έχουν τακτοποιηθεί κατά 80%. Μάλιστα στη χθεσινή του τοποθέτηση, έκανε γνωστό πως το ύψος των προσφυγών παλαιών ποδοσφαιριστών, αγγίζουν τις 50 έως 60 χιλιάδες ευρώ και είναι ρυθμισμένες σε δόσεις. Ομως, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη δυσλειτουργία της ΠΑΕ, αφού δεν υπάρχει ακόμη επίσημη παραίτηση, οι κυανόλευκοι χάνουν το δικαίωμα να ελπίζουν.

Ο κ. Πάτσης σχολιάζοντας το θέμα των προσφυγών είπε: «Το γνώριζαν όλοι. Τους είχα πει για τις προσφυγές. Ηταν και ο κ. Καραγιάννης μπροστά και πολλοί παρόντες. Μου είπαν τι να τους δώσουμε και είπα δώστε του ό,τι θέλετε. Τους το επισημάναμε και γραπτώς. Στις 19/12 λήγει η προθεσμία. Δίνει ο δικηγόρος έγγραφο στη S.L. και δεν ορίζεται ο αγώνας. Η Ζούπη επικοινώνησε με τον Ξάνθη και τον προειδοποίησε γι αυτό και για τον κίνδυνο να μην οριστεί το παιχνίδι».

Για την πρόταση αποχώρησης της Νίκης: «Με πήρε τηλέφωνο ο Μποροβήλος και μου ζήτησε η Νίκη να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο παρότι έχω τις μετοχές γιατί είναι θέμα δεοντολογίας. Με πήρε και ο νομικός κ. Οικονομάκης για τον ίδιο λόγο».

Για τον κίνδυνο ανάκλησης: «Δεν μου προτείνανε κανέναν για διοίκηση. Δεν ήρθε κανείς ακόμα και να του χαρίσω τις μετοχές. Δεν ήρθε κανείς για να συστήσει Διοίκηση Πρωτοδικείου. Υπάρχει κίνδυνος το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ζητήσει ανάκληση λειτουργίας της εταιρίας αν δεν υπάρξει εκπροσώπηση».

Ξάνθης: «Δεν το γνωρίζαμε…»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιάννης Ξάνθης, τόνισε πως ενημερώθηκε για τις προσφυγές το βράδυ της Πέμπτης αλλά δεν γνώρισε ότι αυτές θα μπορούσαν να τινάξουν το ματς της Κυριακής στον αέρα: «Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) έμαθα για την υπόθεση αυτή. Μου αναφέρθηκε ότι υπήρχαν προσφυγές 4.500 ευρώ και μια διαταγή πληρωμής 22.500 ευρώ ξενοδοχείου από το 2008. Από αυτό σημείο μέχρι το ότι έπρεπε να πληρωθούν σήμερα ήταν άγνωστο για μένα. Δεν γνώριζα το χρόνο λήξης. Υπάρχουν ακόμη 25 προσφυγές».

Για το μέλλον: «Το μέλλον της ομάδας είναι ότι πέφτει με αυτά τα δεδομένα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες στη Νίκη».

Επίσης ανέφερε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ερασιτέχνης δεν έχει καμία σχέση, και καμία υποχρέωση, μόνο αγάπη. Ο,τι κάνει ο Ερασιτέχνης όλες αυτές τις ημέρες, μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Πάτση, δεν είναι υποχρέωσή του. Σαν ενωτικός κρίκος έπρεπε σήμερα να βγω και να καλέσω τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο. Αυτό έπρεπε να κάνω. Εγώ δεν βγήκα να ζητήσω από κανέναν λεφτά. Είπα ότι θα χρηματοδοτήσω τον αγώνα και αν σε περίπτωση δεν έβγαιναν τα έξοδα του αγώνα, θα τα έβαζα από την τσέπη μου. Δεν ζήτησα από κανέναν να χρηματοδοτήσει τον αγώνα. Αναρωτήθηκε κανείς πως θα γινόταν αυτός ο αγώνας»;

Ενδιαφέρον Μποτσιβάλη

Ο Ανδρέας Πάτσης με δηλώσεις του τόνισε πως ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ενδιαφέρθηκε για την ομάδα της Νίκης Βόλου, όμως

ο ίδιος έθεσε ηθικό ζήτημα στον κ. Ξάνθη αναφορικά με την προοπτική ανάμιξης του κ. Μποτσιβάλη, αφού στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου. Μάλιστα ο κ. Ξάνθης τόνισε πως στόχος του κ. Μποτσιβάλη είναι να σώσει την ομάδα, διατηρώντας την στο πρωτάθλημα της Super League, όμως σε περίπτωση που χαθούν οι βαθμοί με τον Παναιτωλικό και η Νίκη Βόλου τιμωρηθεί και με -3 τότε το μέλλον όσον αφορά τη σωτηρία μοιάζει αρκετά δυσοίωνο για τον ίδιο.

Σοκαρισμένοι παίκτες και προπονητής

Την ώρα που ο πρόεδρος της Super League, κ. Μποροβήλος έκανε γνωστό πως το παιχνίδι της Κυριακής δεν θα διεξαχθεί, παίκτες και τεχνικό τιμ βρίσκονταν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, πραγματοποιώντας προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 16ης αγωνιστικής. Αναμφίβολα η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στους κυανόλευκους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε άδεια, περιμένοντας τις εξελίξεις αλλά και σχεδιάζοντας τις μελλοντικές τους κινήσεις, ενόψει και της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου.

Εκτακτη Γ.Σ. το Blue Club

Για σήμερα Σάββατο 20/12 και μετά τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας της Νίκης Βόλου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, καλούνται τα μέλη του συνδέσμου Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «Τα θέματα είναι σημαντικά και αφορούν το μέλλον της ομάδας μας. Η ώρα της γενικής συνέλευσης είναι 19:30».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου