ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αισιοδοξία μέχρι τη Βέροια

αισιοδοξία-μέχρι-τη-βέροια-752540

Αλλά… άγνωστη η συνέχεια για την ομάδα της Νίκης Βόλου

Οπως όλα δείχνουν το παιχνίδι του Σαββάτου με αντίπαλο τον Πλατανιά δεν θα είναι το τελευταίο για την ομάδα της Νίκης Βόλου και αύριο Τετάρτη θα ταξιδέψει για τη Βέροια προκειμένου να αγωνιστεί κόντρα στην τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Super League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Πάτση από τη διοίκηση των κυανόλευκων η κατάσταση παραμένει στον αέρα με φιλάθλους της ομάδας αλλά και την Ερασιτεχνική Νίκη να συγκεντρώνουν χρήματα, έτσι ώστε η ομάδα να ταξιδέψει κανονικά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ο προβληματισμός ωστόσο παραμένει στον κόσμο των κυανόλευκων για το τι μέλλει γενέσθαι και πως θα μπορέσει ο σύλλογος να βαδίσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και να μην αποτελέσει τη δυσάρεστη εξαίρεση της πρώτης ποδοσφαιρικής κατηγορίας, αποχωρώντας από το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας στο οποίο βρέθηκε και πάλι μετά από μισό αιώνα περίπου.

Την ίδια ώρα ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας αλλά και το ποδοσφαιρικό τμήμα, συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά περιμένοντας και οι ίδιοι στο ακουστικό τους. Εφόσον η ομάδα κατέβει και αγωνιστεί κανονικά τότε δικαίωμα συμμετοχής δεν θα έχει ο τερματοφύλακας Δημήτρης Ταΐρης, που είδε την κόκκινη κάρτα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Πλατανιά στα Χανιά. Σημειώνεται πως η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη στις 5.15 μ.μ.

Πάτσης για Βόλος FC και όχι μόνο

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε χθες για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους κυανόλευκους, όπως και για το τρέχον ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τη δημιουργία μιας ομάδας στην πόλη του Βόλου. Αναλυτικά όσα τόνισε στον Σπορ Fm:

Για την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ: «Η παραίτησή μου έχει πάει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και βεβαίως δεν έχω καμία συμμετοχή πέρα της υποχρέωσης που είχα να κατεβάσω την ομάδα στον Πλατανιά, όπως και έπραξα και από κει και πέρα φαντάζομαι αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν θα τρέξουν και την ομάδα στη συνέχεια».

Για την πιθανότητα να μην αγωνιστεί η ομάδα στη συνέχεια: «Χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Κουφογεώργος (γενικός αρχηγός) και μου είπε πως υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αν υπάρχει κάποιος να πάει να τους μιλήσει. Του απάντησα να απευθυνθεί στους αρμοδίους. Απ’ ότι ξέρω επικοινώνησε με τον κ. Μαστρογιάννη και απ’ ότι ξέρω δεν έλαβε καμία απάντηση μέχρι τώρα. Με τον κ. Ξάνθη επιχείρησε να μιλήσει αλλά δεν μίλησε. Με τον κ. Ξάνθη μίλησα εγώ και μου είπε πως «εγώ δεν δήλωσα ποτέ πως θέλω να συμμετάσχω στα δρώμενα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Σαν άνθρωπος και σαν φίλαθλος θα έχω την όποια συνεισφορά μου αλλά μέχρι εκεί και τίποτα παραπέρα».

Να σημειώσουμε πως πριν από τρεις μέρες πήγε στην προπόνηση μία αντιπροσωπεία του Blue Club και τους είπαν: «Εμείς έχουμε αναλάβει την ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ, ότι θέλετε για όλα σας τα προβλήματα, εμείς θα τα λύνουμε». Οπότε ο κ. Κουφογεώργος αναζητά όλους αυτούς που παρουσιάζονται κατά καιρούς και λένε εμείς είμαστε εδώ, να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα που το πρώτο είναι κάποιος να μιλήσει στους παίκτες και να τους καθησυχάσει, να τους δείξει μία προοπτική αν και εφόσον υπάρχει και δεύτερον να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, που μέσα σ’ αυτές είναι και ο αγώνας στη Βέροια».

Για τα χρέη και το Γιδόπουλο: «Το μεγάλο χρέος προς το δημόσιο προέκυψε από τον τακτικό έλεγχο που έγινε και αφορά τα έτη από 2002 και 2012. Οπως δήλωσε ο κ. Ξάνθης και αποκατέστησε και την αλήθεια, δεν με αφορά αυτό το χρέος. Ομως κι αυτό το ρυθμίσαμε. Αρα υπάρχει μία τάξη. Οποιος θα αναλάβει δεν θα έχει προβλήματα όπως είχα εγώ, να του σκάνε συνέχεια προσφυγές και το ότι είναι να πληρωθεί είναι προκαθορισμένο.

Υπάρχει ένα ανοιχτό και σοβαρό θέμα με τα κατασχετήρια του Γιδόπουλου, το οποίο και αυτό δεν με αφορά, εννοώντας ότι δεν είναι δημιούργημά μου γιατί δεν αναγνώρισα εγώ καμία απαίτηση του δανειστή της ομάδας του κ. Γιδόπουλου για το ποσό του περί ενός εκατομμυρίου».

Για το σενάριο περί δημιουργίας μιας ομάδας στην πόλη: «Από την πρώτη μέρα που έχω έρθει, αυτό το σενάριο είναι σε εξέλιξη. Οτι ο Πάτσης ήρθε εδώ για να συγχωνεύσει. Λες και εγώ είχα κανέναν καημό να φύγω από την Αθήνα, να έρθω στο Βόλο γιατί όλη μου η τρέλα ήταν πότε θα συγχωνεύσω τις δύο ομάδες. Δεν κοιμάμαι τα βράδια αν δεν το κάνω αυτό πραγματικότητα. Οι συγχωνεύσεις περνάνε μέσα από τους Ερασιτέχνες. Το είπαμε και το ξαναείπαμε. Μάλιστα διάβασα και το σενάριο πως εγώ με τον Μπέο κάναμε και ανταλλαγή.

Εσύ Δήμαρχος και εγώ Σούπερ Λιγκ. Κάναμε και τέτοια μαγικά. Εγώ δεν έχω συμφέροντα τοπικά. Ούτε συναισθηματικά δένομαι με τον τόπο αυτόν από παλιά. Ήρθα, μου άρεσε αυτό που έκανα, το αγάπησα, το αγαπώ, πάσχισα, πάλεψα, ξόδεψα, όμως μέχρι εκεί. Το ποδοσφαιρικό μέλλον μου, εφόσον η βάση μου δεν είναι στο Βόλο και δεν έχω άλλες επιδιώξεις τοπικού χαρακτήρα, δεν έχει να κάνει με τη Μαγνησία. Δεν με αφορούν αυτές οι φήμες.

Δηλαδή άφησα μία ομάδα Σούπερ Λίγκας, να κατακρημνιστεί, να περνάμε όλη αυτή τη φθορά την ψυχική, επειδή είχαμε στο κεφάλι μας να ξεκινήσουμε από το Β Τοπικό και να φτιάξουμε μετά από εφτά χρόνια μία άλλη σούπερ ομάδα.

Ολο αυτό δεν έχει πουθενά μία ρίζα λογικής. Εγώ ποδοσφαιρικά στη Μαγνησία έχω βάλει ένα τέλος. Δεν έχω κανέναν λόγο περαιτέρω ενασχόλησής μου. Εκανα ότι έκανα, η ιστορία θα γράψει το καλώς ή κακώς, δεν έχω κανέναν λόγο να σκοτώνομαι να τρέχω να κάνω συγχωνεύσεις, στα τοπικά, στις ερασιτεχνικές… Για ποιό λόγο; Δεν είναι η τρέλα μου αυτή.

Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ας δούμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Η ομάδα είναι ακέφαλη, είναι μετέωρη, είναι Σούπερ Λιγκ όμως. Υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι μέχρι χθες δηλώνανε επίδοξοι μνηστήρες και ας δούμε τα πράγματα με ρεαλισμό. Στο κάτω – κάτω, το τι θα κάνει ο Πάτσης δεν αφορά και κανέναν. Αυτό που θα πρέπει να δούμε χωρίς σενάρια είναι το τώρα της Νίκης.

Κανείς δεν ασχολείται με ένα πραγματικό γεγονός, το θέμα του Γιδόπουλου. Αντίθετα ασχολούνται με το Volos FC. Τεχνηέντως, προσπαθούνε να στρέψουν το βλέμμα μακριά από το πρόβλημα και να στοχοποιήσουμε άλλους ανθρώπους. Δηλαδή μην στοχοποιηθούν αυτοί που χαρίσανε ένα εκατομμύριο στο Γιδόπουλο, μην στοχοποιηθούν αυτοί που απαξίωσαν την ομάδα, μην στοχοποιηθούν αυτοί που επεδίωκαν τη διάλυση της ομάδας, μην στοχοποιηθούν αυτοί που υπόσχονταν μέχρι χθες πως εμείς είμαστε εδώ για τη Νίκη Βόλου και μην στεναχωριέστε, άμα φύγει ο Πάτσης, υπάρχει τρόπος να αναλάβουμε και να την τρέξουμε ακόμα καλύτερα, να στοχοποιηθούν άνθρωποι με φανταστικά σενάρια. Αντί να ασχολούμαστε με το πραγματικό πρόβλημα το οποίο καίει, προσπαθούν τεχνηέντως να στρέψουν το καθρεφτάκι αλλού. Υπάρχει ένα σχέδιο που δουλεύεται καθημερινά. Μήπως τελικά άλλοι ήθελαν τη συγχώνευση και απαξίωσαν την ομάδα; Ο εχθρός είναι εντός των τειχών».

Για τη διαδικασία αλλαγής διοίκησης: «Οταν μία εταιρεία έχει μία ροή δεν μπορεί να μείνει χωρίς εκπρόσωπο. Αυτό θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία. Εγώ είπα στον κ. Ξάνθη το εξής: υποδείξτε μου έναν άνθρωπο που θα αναλάβει, την εκπροσώπηση της εταιρείας έτσι ώστε να κάνουμε τα δύο πρακτικά του Δ.Σ., αυτό δεν απαιτεί περισσότερο από τεσσεράμισι λεπτά σαν διαδικασία και να τα στείλουμε προς δημοσίευση στο ΦΕΚ. Αυτή τη στιγμή ο κ. Κουντούρης, τύποις και μόνο, έχει μείνει ως εκπρόσωπος της εταιρείας. Στο διπλανό γραφείο είναι ο κ. Κουντούρης, πείτε μου αν θέλετε να του πω να παραιτηθεί τώρα. Τα έχω εξηγήσει λεπτομερώς και στον κ. Ξάνθη το Σάββατο το πρωί. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει και η εταιρία κάνει παύση πληρωμών, έχει και τις συνέπειές της. με τη Σούπερ Λιγκ αν δεν τηρήσουμε τα προβλεπόμενα θα αποβληθούμε. Το ίδιο θα συμβεί και με τον ΟΦΗ που έχει πάρει μία πίστωση χρόνου για να τηρήσει τους κανόνες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου