ΤΟΠΙΚΑ

Πανδαισία γεύσεων στη Μακρυράχη

πανδαισία-γεύσεων-στη-μακρυράχη-733561

Περισσότερες από 800 μερίδες γευστικών εδεσμάτων με μανιτάρια και συναρπαστικές εξορμήσεις στη φύση με τη συμμετοχή 200 και πλέον ατόμων είναι ο επιτυχημένος απολογισμός της διήμερης γιορτής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μακρυράχη.

Επισκέπτες από διάφορες περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης και τις μανιταρολιχουδιές που παρασκεύασε ο διάσημος σεφ Φώτης Παρασκευαΐδης, με βοηθό τον Ηλία Σπυρόπουλο, εργαζόμενο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και λάτρη της γαστρονομίας.

Οι παριστάμενοι απόλαυσαν φιογκάκια με μανιτάρια αλά κρεμ, τηγανιά με κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές με μανιτάρια του δάσους, κριθαράκι με μανιτάρια και τηγανιά με κρέας και μανιτάρια. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διάσημος μανιταροσέφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου και την επιτυχία της διοργάνωσης, που αποτελεί πλέον θεσμό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μακρυραχιωτών Ολγα Κοτρούτσου υπογράμμισε από την πλευρά της ότι «είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και θέλουμε να θεσμοθετήσουμε την προσπάθεια, διότι είναι πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε για την προώθηση του χωριού μας».

Ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά τις διήμερες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, με στόχο την προβολή της φυσικής προίκας του Ανατολικού Πηλίου, των μανιταριών και των βοτάνων που διαθέτει. Οι διήμερες εκδηλώσεις περιελάμβαναν ομιλίες με εισηγητές τον Βασίλειο Καουνά για τα μανιτάρια και τον Χρήστο Λύκα για τα βότανα, εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση μανιταριών και βοτάνων και γνωριμία με την πλούσια χλωρίδα του Πηλίου.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου