ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εξήντα «κούκλες» στην παραλία του Βόλου

εξήντα-κούκλες-στην-παραλία-του-βόλ-740158

Στην παραλία του Βόλου χτυπά σήμερα η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού με πρωταγωνιστές 60 συλλεκτικά αυτοκίνητα, που συμμετέχουν στο 7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2018. Από τον Βόλο θα δοθεί σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι το σήμα εκκίνησης για το φετινό Ιστορικό Ράλι, που συγκεντρώνει εκπληκτικά αυτοκίνητα με ιστορία τριών και πλέον δεκαετιών από τον Βόλο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα συλλεκτικά αυτοκίνητα από τις 12 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέχρις ότου δοθεί το σήμα εκκίνησης για τη διαδρομή που εκτείνεται σε δύο μυθικά βουνά, το Πήλιο και τον Ολυμπο.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα οχήματα έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς την Πορταριά, τα Χάνια, τον Κισσό, την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα, όπου θα γίνει στάση για φαγητό και ακολουθούν στη συνέχεια, Πινακάτες, Αγιος Γεώργιος, Αγιος Βλάσιος, Κάτω Λεχώνια, Αγριά, Βόλος, Λάρισα. Το αυριανό δρομολόγιο συνεχίζεται στον Ολυμπο και ο τερματισμός προγραμματίζεται αργά το μεσημέρι στη Λάρισα.

Διοργανωτές είναι, τα τελευταία χρόνια, η Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «Περραιβία» – Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας και τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου, με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Το σημαντικό αυτό δρώμενο, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του Ράλι, καθώς ακολουθεί διαφορετικές διαδρομές, προκειμένου να αναδεικνύεται όλος ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι ενταγμένο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι οι φανατικοί φίλοι της συγκεκριμένης διοργάνωσης έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Μαγνησίας και της ευρύτερης Θεσσαλίας, τα τοπικά προϊόντα και το πνεύμα φιλοξενίας που διαπνέει τις τοπικές κοινωνίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου