ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες έγιναν διασώστες για μία μέρα

βολιώτες-έγιναν-διασώστες-για-μία-μέρ-741659

Κάλεσμα γνωριμίας με τον εθελοντισμό απηύθυνε στους Βολιώτες την προηγούμενη εβδομάδα η τοπική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Βόλου.

Η δράση – προτροπή «Πάρε θέση, γίνε διασώστης για μία μέρα» έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν τα συναισθήματα που συνδέονται με κάθε διάσωση και παράλληλα να γνωρίσουν τις δυνατότητες του σύγχρονου σκάφους – κόσμημα, που διαθέτει η ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κώστας Τράγαλος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ομάδα μετρά 100 εγγεγραμμένα μέλη και 35, περίπου, ενεργά, με το σύνολο των δράσεων και παρεμβάσεων που υλοποιούνται να βασίζεται στον εθελοντισμό. «Στόχος της παρουσίασης της δράσης της ομάδας στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου, πάνω στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χάρης Παπαμαρκάκης, διευθυντής εκπαίδευσης και υπεύθυνος τμήματος υγρού στοιχείου, επισήμανε από την πλευρά του ότι: «Κάνουμε ένα πανελλήνιο πρόγραμμα και μέσα από αυτό προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το έργο μας, τι είναι αυτό που κάνουμε, με απώτερο στόχο να ενταχθούν στον εθελοντισμό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου