ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκιάθος

σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-κηρύχθ-741862

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε χθες η Σκιάθος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Το αίτημα του Δήμου Σκιάθου προωθήθηκε άμεσα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Σκιάθου για να απομακρύνουν περισσότερους από 100 τόνους φερτών υλών από δρόμους του νησιού, που κατέστησαν απροσπέλαστοι μετά την επέλαση του «Ζορμπά», που άφησε βαθιές πληγές. Στο μεταξύ, συνεχίζονται η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του Δήμου Σκιάθου και η υποβολή αιτημάτων για αυτοψία προς τη Δημοτική Αρχή.

Οσοι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προσέρχονται στον Δήμο Σκιάθου, υποβάλλοντας αιτήματα για επιτόπου αυτοψία από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, με στόχο την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί, προκειμένου στη συνέχεια να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Οι αιτούντες προσκομίζουν, παράλληλα, φωτογραφικό υλικό, που αποτυπώνει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους, που κατακλύστηκαν από τη λάσπη. Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα επιδιορθωθούν οι ζημιές, αλλά το βασικό ζήτημα είναι οι αποζημιώσεις των πληγέντων από την Πολιτεία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονταν και χθες οι παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Σκιάθου στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Ασέληνου και των Κουκουναριών, του Τρούλου, αλλά και της Αγίας Παρασκευής, τα οποία δίνουν «μάχη» σε πολλά μέτωπα, για να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες από το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, στο πλάνο των άμεσων παρεμβάσεων καταγράφεται η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, το οποίο έχει καταστεί απροσπέλαστο σε πολλές περιοχές και σε μεγάλη ακτίνα, μετά την «έφοδο» του μεσογειακού κυκλώνα.

«Σύμμαχοι» στην προσπάθεια απομάκρυνσης των φερτών υλών είναι δύο φορτηγά, τρεις φορτωτές, ένα γκρέιντερ, ένας φορτωτής του Δήμου Σκιάθου και παράλληλα δύο φορτωτές και δύο φορτηγά ιδιωτών.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Κώστας Γιαννίτσης, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να καταστεί προσπελάσιμο το σύνολο του οδικού και του αγροτικού δικτύου του νησιού, στις περιοχές που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου