ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατρός με πολιτιστικές ευαισθησίες

γιατρός-με-πολιτιστικές-ευαισθησίες-742465

Πλήθος κόσμου γέμισε χθες ασφυκτικά τη νέα αίθουσα του πολυχώρου τέχνης ωδείου Φουντούλη – Gallery X, με δεκάδες φίλους του πολιτισμού να δημιουργούν το αδιαχώρητο για να παρακολουθήσουν την προβολή του βίντεο του γιατρού Γιάννη Κωστή με τίτλο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Πολλοί Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, που αποτέλεσε, ταυτόχρονα, την πρώτη φετινή συνάντηση του Καφέ της Επιστήμης, του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βολιώτης γιατρός Γιάννης Κωστής αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με την εικόνα, ως μέσο έκφρασης σκέψεων, απόψεων και προβληματισμών, που μετρά αισίως έξι χρόνια.

Εχει δημιουργήσει πολλά βίντεο, αλλά όπως ανέφερε, δεν προορίζονται όλα για παρουσίαση στο ευρύ κοινό. Το συγκεκριμένο «είναι ένα σύνθημα, που προσπαθώ να εκφράσω την άποψή μου για την κάθε λέξη του συστήματος, για το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία».

Για τον ίδιο η εικόνα είναι ένας τρόπος εξωτερίκευσης της σκέψης του και παράλληλα μια έμμεση προτροπή για ευχάριστες, δημιουργικές ενασχολήσεις, που αποφορτίζουν πνεύμα και ψυχή από το καθημερινό άγχος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου