ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας εμπόρων του Βόλου

κραυγή-αγωνίας-εμπόρων-του-βόλου-748457

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι έμποροι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με δέος και ανησυχία, στη συντριπτική τους πλειονότητα, το μέλλον, δύο εβδομάδες μετά την αυλαία των καλοκαιρινών εκπτώσεων, που δεν είχαν την αναμενόμενη κίνηση, αλλά και τη «Λευκή Νύχτα», που αναθέρμανε προς στιγμή το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά τη λήξη της παραπάνω περιόδου, η εμπορική κίνηση επανήλθε στους υποτονικούς ρυθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Για φθίνουσα πορεία στην εμπορική κίνηση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για το μέλλον του κλάδου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αγορά σβήνει μέρα με τη μέρα».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογραμμίζει ότι η εκπτωτική κίνηση ήταν σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τη ρευστότητα να φθάνει στο ναδίρ και το πανθομολογούμενο «μούδιασμα» στην αγορά να δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους εμπόρους.

Ο Σεπτέμβριος, σε γενικές γραμμές, θεωρείται απρόβλεπτος μήνας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Το ζήτημα, ωστόσο, της πολύ χαμηλής ρευστότητας, απασχολεί εμπόρους αλλά και καταναλωτές, οι οποίοι αναλογίζονται τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αγορά οι επερχόμενες ανάγκες θέρμανσης, της χειμερινής περιόδου.

Μεγαλύτερη χρήση κάρτας

Κερδίζει διαρκώς έδαφος η χρήση πιστωτικών καρτών, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Οντόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι χρησιμοποιούνται κυρίως στην αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης και για ποσά από 50 ευρώ και άνω.

Οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες, σε σύγκριση με τον περασμένη μήνα και το διάστημα που προηγήθηκε, διαπίστωση που εντείνει την ανησυχία των επαγγελματιών του εμπορικού κλάδου.

Κληθείς να εκφράσει την άποψή του για το μέλλον, ο πρόεδρος των εμπόρων δήλωσε: «Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Βλέπουμε ότι έχουμε μπροστά μας πάρα πολλούς φόρους που πρέπει να καλυφθούν. Από την άλλη υπάρχει μια αστάθεια, γενικότερα, στο πολιτικό σκηνικό, πάντα δείχνει ότι επηρεάζει αρνητικά την αγορά και γενικότερα βλέπουμε ότι παρόλο που υποτίθεται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, εγώ εντοπίζω βασικά σημεία που με προβληματίζουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου