ΤΟΠΙΚΑ

Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

στις-11-σεπτεμβρίου-το-πρώτο-κουδούνι-759372

Στην έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών προσβλέπουν οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου. Τα σχετικά αιτήματα υποβλήθηκαν ήδη, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, και αναμένεται, εντός του επόμενου διημέρου εκτός απροόπτου, η απόφαση για τους αναπληρωτές, που θα καλύψουν τα κενά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μεταξύ των αιτημάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προς το αρμόδιο Υπουργείο, είναι 6 νηπιαγωγοί και 5 δάσκαλοι στα νησιά, ως αναπληρωτές. Παράλληλα ζητείται η κάλυψη 1 θέσεως μουσικού και 1 πληροφορικής.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος ανέφερε ότι σε επίπεδο γενικής αγωγής έχει διατυπωθεί το αίτημα για 11 νηπιαγωγούς και δασκάλους και συνολικά 30 εκπαιδευτικούς, μαζί με τις ειδικότητες των εικαστικών και της θεατρικής αγωγής.

Στην ειδική αγωγή, αντίστοιχα, παρατηρούνται επίσης αρκετά κενά και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν με 40 αναπληρωτές.

Ο κ. Πολύζος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει χωρίς κενά στα σχολεία.

Στη Δευτεροβάθμια

Ομοίως έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για τις θέσεις αναπληρωτών που είναι αναγκαίες, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των σχολείων σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία.

Συγκεκριμένα έχει υποβληθεί αίτημα για 23 καθηγητές για τα σχολεία της ειδικής αγωγής που λειτουργούν στον Βόλο και τον Αλμυρό. Παράλληλα υπάρχει αίτημα για 39 καθηγητές για τα τμήματα ένταξης που λειτουργούν υποστηρικτικά στα Γυμνάσια της χερσαίας Μαγνησίας και 7 στην νησιωτική. Επίσης ζητούνται 31 καθηγητές στα σχολεία της Γενικής Παιδείας, σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που λειτουργούν στη χερσαία Μαγνησία.

Σε ό,τι αφορά στις νησιωτικές περιοχές, έχει υποβληθεί αίτημα για 25 καθηγητές, μεταξύ των οποίων 3 μειωμένου ωραρίου.

Όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί κύκλοι, θα οριστούν σύντομα οι αναπληρωτές, ενώ μόλις ανοίξει η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα σίτισης απόρων μαθητών, με τη δέουσα διακριτικότητα, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τον περίγυρό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου