ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός μαγειρικής στη Δράκεια [εικόνες]

διαγωνισμός-μαγειρικής-στη-δράκεια-ε-771112

Περισσότερα από 1.000 άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες, συμμετείχαν στις τετραήμερες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την γιορτή ελιάς, στο διάστημα 17-20 Αυγούστου στη Δράκεια, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τη γευστική παράδοση ετών.

Σημαντική ενότητα αποτέλεσε ο διαγωνισμός μαγειρικής με θέμα την ελιά, αλλά και ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Αυγούστου, με επίσημο καλεσμένο τον Τιμολέοντα Διαμαντή, νικητή του MasterChef.

Ο Τιμολέων μίλησε στο κοινό για αξία του ελαιόλαδου στη μαγειρική και στην καθημερινότητά μας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία τυποποίησης του ελαιολάδου, με συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να ενισχυθεί και να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια προώθησης του τοπικού προϊόντος σε αγορές του εξωτερικού.

Στη συνέχεια δοκίμασε τα διαγωνιζόμενα πιάτα και βράβευσε τα τρία καλύτερα. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της μαγειρικής την 1η θέση κατέλαβε η Αφροδίτη Θλιβερού με ελιοπιτάκια, την 2η η Μαρία Γκαραγκούνη συμμετέχοντας με μεσογειακό ρολό και την 3η η Τζάκι Φέλφιλντ με ταρτάκια ελιάς.

Ο Τιμολέων Διαμαντής με την Τζάκι Φέλφιλντ

Στη ζαχαροπλαστική, αντίστοιχα, 1η αναδείχθηκε η Μαρία Μούτου με τάρτα λεμονιού, 2η η Βασιλική Ματζανή με παραδοσιακό χαλβά και 3η η Αννα – Μαρία Λύτρα με κοκτέιλ ντάκου.

Ο Τιμολέων Διαμαντής με τη Μαρία Μούτου

Θεσμός στην περιοχή

Η γιορτή ελιάς πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Δράκεια, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό -Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια», το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Αγροτικό Σύλλογο Δράκειας.

Η γιορτή ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 17 Αυγούστου με χορευτική συνάντηση ομάδων και παραδοσιακό γλέντι. Το σήμα έναρξης δόθηκε με πατινάδα στα καλντερίμια της Δράκειας με τον Λαυρέντη Νίτη στο ζουρνά και το κέφι να έχει τον πρώτο λόγο.

Με τη Βασιλική Ματζανή

Συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς – Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος», ο Σύλλογος Προβολής και Διατήρησης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση» και ο Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Ακολούθησε γλέντι με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους μουσικούς: Νίκο Κερασιώτη κλαρίνο, Μαρίνα Μπαρούτα τραγούδι, Δημήτρη Καρινάκη κρητική λύρα, Κωνσταντίνο Μούτο λαούτο και Λύτρα Αναστασία κρουστά.

Παράλληλα άνοιξε και η έκθεση αγροτικών προϊόντων ελιάς και φωτογραφίας για το κοινό σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ο Τιμολέων Διαμαντής με την Αφροδίτη Θλιβερού

Το Σάββατο 18 Αυγούστου το πρωί στην κάτω πλατεία πραγματοποιήθηκε αφήγηση παραμυθιών από την Αγγελική Θάνου με τίτλο «Παραμυθοδρομίες για σένα». Την αφήγηση πλαισίωσε μουσικά η Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου. Το ίδιο βράδυ στο καφέ «Λιγορέμα» διοργανώθηκε μουσική βραδιά με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα με τον Φώτη Τάμπα και Αλέξανδρο Τζάνη.

Με τη Μαρία Γκαραγκούνη

Η γιορτή ελιάς έκλεισε προχθές Δευτέρα 20 Αυγούστου με θεατρική παράσταση από την ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας σε σκηνοθεσία της Τζούντιθ Πάρκερ. Τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν «Διακοπές τον άλλο μήνα» σε σενάριο Αθανασίας και Αναστασίας Λύτρα, «Η κοκκινομπλουτζινίτσα» του Ευγένιου Τριβιζά και «Θα τα πούμε το πρωί» σε σενάριο Αθανασίας και Αναστασίας Λύτρα, με τους διοργανωτές και το κοινό να ανανεώνουν το ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου