ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοπορία στο Λεφόκαστρο

πεζοπορία-στο-λεφόκαστρο-780554

Σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις αναπτύσσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λεφοκάστρου, που διοργανώνει πεζοπορία σήμερα Σάββατο στις 7.30 το πρωί, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα μονοπάτια της περιοχής, περπατώντας από το Λεφόκαστρο μέχρι το Λαύκο και αντιστρόφως.

Ο δραστήριος Σύλλογος, που πρόκειται να γιορτάσει τα 30χρονά του στις 18 Αυγούστου, έχει αναπτύξει πολύ σημαντική δραστηριότητα, που αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες. Το μέλη του Συλλόγου υπολογίζονται σε 60, περίπου, αλλά οι φίλοι του Λεφόκαστρου αυξάνονται κατακόρυφα «γιατί το Λεφόκαστρο είναι τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, αλλά και για όσους αγοράζουν σπίτια στην περιοχή» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Διανελλάκης.

Ο ίδιος δημιούργησε πριν από τρεις δεκαετίες τον σύλλογο «παρέα με φίλους» όπως υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει ότι βασικό κεφάλαιο της δράσης που αναπτύσσεται, είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, οι πρωτοβουλίες καθαριότητας, οι δενδροφυτεύσεις, και γενικά ο εξωραϊσμός της εικόνας της περιοχής.

Η επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος στις 18 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στον χώρο που έχει παραχωρηθεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για τις δράσεις του συλλόγου, περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου και τον Χρήστο Νικολόπουλο και απευθύνεται σε ντόπιους και επισκέπτες.

Στο μεταξύ, προχθές πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εκστρατεία καθαριότητας, στο πλαίσιο της μέρας περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, τα οποία κινήθηκαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. «Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση μικρών παιδιών για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής» υπογραμμίζει ο κ. Διανελλάκης, ο οποίος τονίζει ότι οι κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται, έχουν θετικό αντίκτυπο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου