ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις δασκάλων θεατρικής αγωγής και εικαστικών στα σχολεία της Μαγνησίας

ελλείψεις-δασκάλων-θεατρικής-αγωγής-780562

Ελλείψεις παρατηρούνται στις ειδικότητες θεατρικής αγωγής και εικαστικών στα σχολεία της Μαγνησίας, με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Γιώργο Πολύζο, να έχει ήδη γνωστοποιήσει εγγράφως το πρόβλημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η κάλυψη 30 περίπου θέσεων. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής, ενώ έχουν καλυφθεί μόνο πέντε θέσεις εικαστικών με οργανική στην πρωτοβάθμια.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πολύζος, «σύμφωνα με τον νόμο οι κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν ως δεύτερη ειδικότητα από δασκάλους, αν πλεονάζουν, είτε με προσλήψεις αναπληρωτών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Παρόλα αυτά, θα χρειαστούμε και αρκετούς εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και εικαστικών». Το ζήτημα είναι να δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο ίδιος ενημέρωσε έγκαιρα το Υπουργείο Παιδείας και υπενθύμισε ότι από την αρχή της περσινής χρονιάς είχαν προσληφθεί έγκαιρα αναπληρωτές, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι ανάγκες και της καινούργιας σχολικής χρονιάς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου