ΤΟΠΙΚΑ

Η πιο μελωδική υποδοχή για 2.278 ξένους επισκέπτες στον Βόλο

η-πιο-μελωδική-υποδοχή-για-2-278-ξένους-επι-781712

Ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν τοπικοί φορείς στους 2.278 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Horizon», το οποίο προσέγγισε προχθές το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1.675 τουρίστες και 603 άτομα πλήρωμα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε συναυλία στο θέατρο του πλοίου, ενθουσιάζοντας τους πάντες, με την υπόσχεση ότι το επιτυχημένο εγχείρημα θα επαναληφθεί στις 29 Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραπάνω πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά, ήταν το αποτέλεσμα καλής συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΒ και του Δήμου Βόλου και ειδικότερα με την Φιλαρμονική της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, τόνισε ότι το μελωδικό καλωσόρισμα των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, ήταν το αποτέλεσμα «κοινής καλής διάθεσης, μια κοινή πρωτοβουλία, για να δώσουμε τοπικό χρώμα στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου, με την τοπική μπάντα, η οποία είναι εξαιρετική». Συγκεκριμένα, η συναυλία διοργανώθηκε το απόγευμα, πριν τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου, «διότι κατά τον κατάπλου οι επιβάτες πραγματοποιούν εκδρομές, για να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής», είπε ο κ. Σταυριδόπουλος.

H παρουσίαση του ημιώρου προγράμματος αποχαιρετισμού των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε εντός του θεάτρου του πλοίου και το μουσικό πρόγραμμα που απόλαυσαν οι επιβάτες, περιελάμβανε έργα των: Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Ernesto De Curtis, Dmitri Shostakovich, Joe Dassin κ.α.

Οι ξένοι τουρίστες παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την συναυλία, από την οποία παραθέτουμε σχετικό στιγμιότυπο παραπάνω και αναχώρησαν με πολύ θετικές εντυπώσεις, για τον επόμενο προορισμό.

Διαδοχικές προσεγγίσεις

Το λιμάνι του Βόλου είναι φέτος μεταξύ των προορισμών που συνθέτουν το κυκλικό ταξίδι του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, έχει διακινηθεί ένας μεγάλος αριθμός επιβατών με το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, οι οποίοι ανέρχονται σε 17.139 σε 12 προσεγγίσεις, ενώ αν συνυπολογιστούν τα μέλη του πληρώματος, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 24.000 επισκέπτες κρουαζιέρας για τον Βόλο.

Οι επόμενες προγραμματισμένες προσεγγίσεις του «Horizon» στον Βόλο είναι στις: 22/08 – 29/08 – 19/09 –26/09 – 03/10 –10/10/2018.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 07.15 το πρωί και απέπλευσε στις 21.00 από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τα Χανιά. Το κυκλικό ταξίδι που ακολουθεί έχει ως αφετηρία τον Πειραιά και ενδιάμεσους σταθμούς την Μύκονο, τον Βόλο, τα Χανιά, την Σαντορίνη, το Ναύπλιο και τον Πειραιά.

Οι εθνικότητες των επιβατών είναι: Ισπανοί 1.398, Πορτογάλοι 46, Αμερικάνοι 30, Αργεντινοί 30, κλπ, οι οποίοι συμμετείχαν σε οργανωμένες εκδρομές, ενώ αρκετοί πραγματοποίησαν ελεύθερη περιήγηση στην πόλη. Συγκεκριμένα, 265 επιβάτες πραγματοποίησαν εκδρομή στα Μετέωρα και 228 στην Μακρινίτσα και το Μουσείο του Βόλου.

Θετικά μηνύματα

Ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης δήλωσε «ικανοποιημένος από την κίνηση και τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή» ενώ επεσήμανε ότι είναι θετικές οι ενδείξεις για την φετινή χρονιά και έκδηλο το ενδιαφέρον των εταιριών.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, επεσήμανε από την πλευρά του ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου. Ο ίδιος σημείωσε ότι «φέτος έρχονται 27 κρουαζιερόπλοια και πιθανόν να φτάσουν τα 32, κίνηση τριπλάσια σε σύγκριση με την περσινή. Στόχος μας είναι να διπλασιαστεί του χρόνου», τόνισε. Στο μεταξύ οι κοινές προσπάθειες συνεχίζονται και όπως εκτιμάται, τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος της φετινής χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου