ΤΟΠΙΚΑ

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

λύση-σε-ένα-χρόνιο-πρόβλημα-του-σχολεί-783299

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα δίνει η ανακατασκευή της στέγης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η οποία θα θέσει τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται στους εσωτερικούς χώρους, σε κάθε καταρρακτώδη βροχή.

Το πρόβλημα θα λυθεί με συνοπτικό διαγωνισμό που προκηρύσσει το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Τρίτη 21 Αυγούστου, προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου.

Η ανακατασκευή της στέγης του κτιρίου Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, είναι άμεσης ανάγκης, διότι παρουσιάζονται εκτεταμένα προβλήματα καθώς έπειτα από κάθε δυνατή βροχή το σχολείο πλημμυρίζει σε διάφορα σημεία όπως διαδρόμους, εργαστήριο Η/Υ, κάποιες αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα εκδηλώσεων.

Η μεγάλη και συνεχόμενη ροή του νερού δημιουργεί τοπικά λιμνάζοντα νερά, ενώ λόγω της διάβρωσης της σκεπής σε διάφορα σημεία, συμπαρασύρονται εντός του κτιρίου και διάφορα σωματίδια, σκόνη και ροκανίδια. Συνεπώς, λόγω των ανωτέρω, η ανακατασκευή της στέγης είναι απαραίτητη και άμεσα αναγκαία για την ασφάλεια εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων του σχολείου και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης.

Ο διευθυντής του σχολείου Λίνος Βίγκλας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, διότι σηματοδοτεί την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει το έμψυχο δυναμικό του σχολείου. Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το βήμα που γίνεται, προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία το έργο αποκατάστασης της ζημιάς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου