ΤΟΠΙΚΑ

Παράσημο στην Γιούλα Αποστόλου –Αθανασιάδου

παράσημο-στην-γιούλα-αποστόλου-αθαν-783302

Σημαντική στιγμή στη μακρά εθελοντική προσφορά της Γιούλας Αποστόλου – Αθανασιάδου στον προσκοπισμό, αποτέλεσε η απονομή μιας ακόμη τιμητικής διάκρισης, που υπογραμμίζει το έργο της. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή της απονεμήθηκε το παράσημο «Αθανάσιος Λευκαδίτης», που φέρει το όνομα του ιδρυτή του προσκοπισμού στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κ. Αθανασιάδου δέχτηκε με χαρά και συγκίνηση το μετάλλιο που της απονεμήθηκε στο πλαίσιο της 33ης συνάντησης των Παλαιών προσκόπων, που πραγματοποιήθηκε στα Χάνια. Η απονομή του μεταλλίου από το μέλος του Δ.Σ. Παντελή Προπονά, ήταν η εκπλήρωση της επιθυμίας του αείμνηστου αρχηγού Αντώνη Ζιούρα, ο οποίος ήταν στυλοβάτης του προσκοπισμού για πολλά χρόνια, με μεγάλη εθελοντική προσφορά σε πολλά πεδία.

Ο αρχηγός της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορίας Μαγνησίας, Στέφανος Ανδρινός υπογράμμισε ότι «με το συγκεκριμένο μετάλλιο επιβραβεύεται η προσφορά και η αφοσίωση στον εθελοντισμό και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τιμηθείσα έχει προσφέρει πολλά στον Προσκοπισμό και στους Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου και το συγκεκριμένο μετάλλιο απονέμεται σε παλαιούς προσκόπους που έχουν συμπληρώσει πολλά χρόνια προσφοράς.

Η κ. Αθανασιάδου, από την πλευρά της, ανέφερε με συγκίνηση ότι βρίσκεται κοντά στον Οδηγισμό από τα 6 της χρόνια και στον Προσκοπισμό από τα 16 της. «Ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός σημαίνουν τα πάντα για μένα. Είμαι άνθρωπος της προσφοράς, τα παιδιά μου ασχολήθηκαν με τον προσκοπισμό και μου δίνει μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου στην συγκεκριμένη δράση», είπε.

Επιβράβευση της σημαντικής της προσφοράς είναι οι διακρίσεις που έχει αποσπάσει κατά καιρούς, ενώ συνεχίζει με την ίδια πάντα ζέση και αφοσίωση, το εθελοντικό της έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου