ΤΟΠΙΚΑ

Δείπνο αγάπης στο Γηροκομείο

δείπνο-αγάπης-στο-γηροκομείο-805166

Το καθιερωμένο δείπνο αγάπης παρατέθηκε προχθές στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου, για τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες του κύματος αλληλεγγύης, που εκδηλώνεται από την τοπική κοινωνία. Το δείπνο αγάπης διοργανώθηκε και φέτος με συντελεστές το Γηροκομείο, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και την ομάδα συνεργασίας του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και ήταν αφιερωμένο τιμής ένεκεν στην μνήμη του Αντώνη Ζιούρα, ο οποίος προσέφερε πολλά στο φιλανθρωπικό του Γηροκομείου, αλλά και στο Ίδρυμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πολύτιμη παρακαταθήκη ψυχής του αλησμόνητου Αντώνη Ζιούρα κυριάρχησε στη δήλωση του προέδρου του Ιδρύματος Παύλου Πάνου: «Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε έναν αγαπημένο φίλο, ο οποίος προσέφερε πολλά στο Ίδρυμα, με πολύ μεράκι, σεβασμό και αγάπη για όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους. Ο Αντώνης Ζιούρας υπήρξε σημαντική προσωπικότητα. Είναι μεγάλη η απώλειά του», προσέθεσε. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Γηροκομείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ένθερμη στήριξη του κόσμου, φορέων και συλλόγων που βρίσκονται κοντά στο Ίδρυμα, ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης. «Ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για την συμπαράσταση. Το έργο που γίνεται στο Γηροκομείο, είμαι έργο της τοπικής κοινωνίας. Εμείς είμαστε απλά διαχειριστές. Ευχαριστούμε τους πάντες για την στήριξή τους, τους διοργανωτές του γεύματος αγάπης, που πραγματοποιείται για την στήριξη του Γηροκομείου», είπε ο πρόεδρος του Γηροκομείου, ενώ επισήμανε ότι οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στο Ίδρυμα είναι 131 και οι εργαζόμενοι 56 άτομα, αντίστοιχα.

Το Γηροκομείο του Βόλου είναι αλληλένδετο με την τοπική κοινωνία και δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήματα ηλικιωμένων, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους του. Η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος, Βασιλική Πανοπούλου, ανέφερε από την πλευρά της ότι «πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης του κόσμου και των ηλικιωμένων, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για να έχουν κάλυψη και ποιότητα ζωής, όταν δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και όταν δεν έχουν δικό τους περιβάλλον». Η κ. Πανοπούλου υπογράμμισε, παράλληλα, ότι το Ίδρυμα δέχεται πολλά αιτήματα, ενώ αναφέρθηκε, παράλληλα, στην έλλειψη δομών στον Βόλο, που είναι αναγκαίες για την φιλοξενία και ιατρική κάλυψη καρκινοπαθών, ψυχιατρικών περιστατικών κ.ά. «Κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι δομές και όσοι τις χρειάζονται, να ζήσουν με ποιότητα», επισήμανε.

Ο αύλειος χώρος του Γηροκομείου γέμισε από μέλη και φίλους του Ιδρύματος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμα των διοργανωτών. Όπως επισήμανε η Μαίρη Καλτσογιάννη, εκ μέρους της ομάδας συνεργασίας των Οδηγών «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι θεσμός για το Γηροκομείο και διοργανώνεται για να δώσουμε χαρά στους ηλικιωμένους» ενώ υπενθύμισε ότι «έχουμε ομάδες κυριών, οι οποίες επισκέπτονται το Γηροκομείο και προσφέρουν εθελοντικό έργο».

Στις αξίες της αλληλεγγύης, της βοήθειας και της αγάπης, αναφέρθηκε ο Στέφανος Ανδρινός, νέος αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «εμπνευστής και δημιουργός του δείπνου αγάπης ήταν ο αείμνηστος Αντώνης Ζιούρας, που λείπει σήμερα από κοντά μας». Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους οδηγούς και τους προσκόπους που «κάνουν πράξη την υπόσχεση που δώσαμε, να βοηθάμε κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση», είπε.

Το δείπνο αγάπης στο Γηροκομείο πλαισίωσε μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Γιώργο Βισβίκη στα πλήκτρα, Γιάννη Κουκουνίτσα στο μπουζούκι και Νικηφόρο Σταύρου στην κιθάρα και το τραγούδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου