ΤΟΠΙΚΑ

Νέο «αίμα» εθελοντών αιμοδοτών στον Βόλο

νέο-αίμα-εθελοντών-αιμοδοτών-στον-β-815454

Περισσότερες από 80 φιάλες αίματος είναι ο απολογισμός της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Τη δράση υλοποίησαν η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και άλλους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την προσθήκη νέων μελών στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών.

Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κοινό κάλεσμα και στήριξε την προσπάθεια, που πλέον έχει αναχθεί σε θεσμό με μεγάλη κοινωνική σημασία. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Δέσποινα Λουκάκη «συλλέχθηκαν περίπου 35 φιάλες αίματος στην Κινητή Μονάδα και πάνω από 40 στην Αιμοδοσία του Βόλου, ενώ παρήγορο είναι το γεγονός ότι 30 περίπου άτομα, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, προσέφεραν αίμα για πρώτη φορά».

Οι νέοι αιμοδότες ενστερνίστηκαν το πνεύμα του εθελοντισμού και «αυτό είναι παρήγορο, διότι η νέα γενιά ευαισθητοποιείται και θα επιτευχθεί, με αυτό τον τρόπο, η ανανέωση των εθελοντών, με νέο αίμα πλέον», είπε η κ. Λουκάκη.

Η θετική ανταπόκριση στη διαρκή έκκληση του συλλόγου για προσφορά αίματος, λειτουργεί ενθαρρυντικά σε σχέση με την προσπάθεια που καταβάλλεται, ενώ στόχος είναι να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή, τόσο οι πάγιες όσο και οι έκτακτες ανάγκες. «Το αίμα είναι η κινητήριος δύναμή μας», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η προσφορά αίματος σώζει ζωές.

Κλείνοντας, απηύθυνε μήνυμα στην τοπική κοινωνία: «Ο εθελοντισμός είναι πράξη αγάπης προς τον πλησίον μας και προς τον εαυτό μας. Αν όλοι οι άνθρωποι μπουν στο κλίμα του εθελοντισμού και καταφέρουμε να υπάρχει ένας αιμοδότης σε κάθε οικογένεια, όλοι θα είμαστε σίγουροι και ασφαλείς, οτιδήποτε και να συμβεί στη ζωή μας. Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο πράξη προσφοράς και αγάπης προς τον πλησίον, είναι και φροντίδα για μας και την οικογένειά μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου