ΤΟΠΙΚΑ

Αστατος καιρός στη Μαγνησία

αστατος-καιρός-στη-μαγνησία-815474

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό τις εναλλαγές ήλιου – βροχής και κατά τόπους καλοκαιρινές μπόρες, συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά του «Μίνωα», όπως «βαφτίστηκε» από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα που θα σημειωθούν στη Μαγνησία δεν αναμένεται να προκαλέσουν έντονα προβλήματα.

Αναλύοντας τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει από σήμερα μέχρι και τις επόμενες μέρες, ο ίδιος επισημαίνει ότι αναμένονται φαινόμενα σήμερα και αύριο τα οποία δεν είναι έντονα, η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 27 βαθμών κελσίου, ενώ παράλληλα θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ.

Αύριο Κυριακή αναμένονται λίγα φαινόμενα στην ανατολική κυρίως Μαγνησία και τις Σποράδες, με τοπικές συννεφιές και ενδεχόμενο βροχής στα ορεινά, ενώ στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται και νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Σύμφωνα με τις αναλυτικές προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές συννεφιές και πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα βελτιωμένα. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς στη Μαγνησία, και στον Βόλο από 22 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, εξάλλου, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, και στον Βόλο, ειδικότερα, από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές συννεφιές και πιθανόν τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι – βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία, και στον Βόλο από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, αντίστοιχα, αναμένονται συννεφιές και σποραδικές καταιγίδες, και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, γίνεται λόγος για «ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, κατά διαστήματα».

Κατόπιν τούτου συστήνεται «στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου». Οι λουόμενοι συστήνεται «όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης» και οι Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις «να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου