ΤΟΠΙΚΑ

103 συμμετοχές το 1ο εξάμηνο της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού

103-συμμετοχές-το-1ο-εξάμηνο-της-ακαδημία-816939

Θετική είναι η αποτίμηση του πρώτου κύκλου λειτουργίας για την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας της Μητρόπολης Δημητριάδος, που υλοποιείται μέσω της «Μαγνήτων Κιβωτού», με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, και μεταφράζεται σε 103 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 63 από τη Μαγνησία και 4 από Κύπρο, Αμερική και Γερμανία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφτηκαν, συμμετείχαν 36 συνδρομητές, 1.798 συμμετείχαν σε έξι εξ αποστάσεως μαθήματα με βίντεο, έγιναν 393 προβολές με εισαγωγικά βίντεο και 2.227 προβολές συνολικά, με τον χρόνο παρακολούθησης να ανέρχεται συνολικά σε 22.494 λεπτά.

Η τελετή λήξης του Α’ εαρινού εξαμήνου, που είχε ως θέμα την «Εισαγωγή στη Λαογραφία», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης, όπου θα επιδοθούν οι βεβαιώσεις αποφοίτησης και θα τιμηθεί με τον «Χρυσό Σταυρό» της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, καθηγητής Λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Με αφορμή την εκδήλωση παραχωρήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της Ανάληψης. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος της «Μαγνήτων κιβωτού», ο γενικός γραμματέας Νίκος Τσούκας, ο οργανωτικός γραμματέας Αλέξανδρος Καπανιάρης και ο Αντώνης Πλαγεράς, μέλος της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της οργανωτικής επιτροπής, αντίστοιχα, για την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των συμμετεχόντων στην προσπάθεια εξέφρασε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι το εγχείρημα έχει ήδη πετύχει, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τον τριετή κύκλο και φυσικά είναι μια νέα εμπειρία, που μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα κάνουμε ακόμη περισσότερα, με βάση πάντα τον σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας». Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι στην τελετή λήξης του πρώτου κύκλου μαθημάτων θα τιμηθεί ο καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης, «ψυχή» της προσπάθειας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο του τριετούς κύκλου σπουδών, που θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, έχει ως θέμα «Σύγχρονοι ορίζοντες των Λαογραφικών Σπουδών» και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για τη διεύρυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων, με ένα ανεξάντλητο θέμα εθνικής σημασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου