ΤΟΠΙΚΑ

«Ομορφη πόλη ο Βόλος, αλλά…»

ομορφη-πόλη-ο-βόλος-αλλά-818268

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν σε γενικές γραμμές από την πόλη, τα αξιοθέατα, τα μνημεία, αρχαία και νεότερα, φοιτητές του Wayne State College της Νεμπράσκα, υπογραμμίζοντας ότι νιώθουν ασφαλείς και κυκλοφορούν άνετα στην πόλη, αλλά θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν πολλές ακόμη παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινή εικόνα του Βόλου. Οι Αμερικανοί φοιτητές που επισκέφτηκαν τον Βόλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Study abroad», το οποίο περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις και μαθήματα Ελληνικών στο Εργαστήριο μελέτης διάδοσης και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατέθεσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις εντυπώσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Μου αρέσει η πόλη, περισσότερο από την Αθήνα, οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ φιλικοί, υπάρχει φαγητό και καφές παντού και μου αρέσει πάρα πολύ να κυκλοφορώ στον Βόλο, όπου υπάρχουν επίσης πολλοί φοιτητές», δήλωσε η 23χρονη Νταϊάνα Παντίγια, η οποία προσανατολίζεται στις Διεθνείς Εμπορικές Σχέσεις. Πολλά τα θετικά στοιχεία της πόλης, όπως ανέφερε η ίδια, αλλά της προκάλεσε αρνητική εντύπωση «η εικόνα των εγκαταλειμμένων κτιρίων, των συνθημάτων στους τοίχους, που δημιουργούν άσχημη εικόνα, σε μια τόσο όμορφη πόλη», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Εχω την αίσθηση ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν», υπογράμμισε η νεαρή φοιτήτρια, η οποία τόνισε, ωστόσο, ότι εάν της δινόταν η ευκαιρία, θα επισκεπτόταν και πάλι τον Βόλο.

«Ομορφη» χαρακτήρισε την πόλη η 19χρονη Τζόρνταν Τσόλντερς, η οποία ακολουθεί τα βήματα των σπουδών στην Ιατρική και επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Βόλο. Η ίδια επεσήμανε ότι νιώθει ασφαλής στην πόλη, την εντυπωσίασε η γνωριμία με τα Μουσεία, τα μνημεία, τις μακραίωνες ιστορικές καταβολές της περιοχής, αλλά «με στεναχώρησε η εικόνα των αδέσποτων στους δρόμους, των απορριμμάτων που πετούν παντού» ανέφερε η Τζόρνταν, η οποία τόνισε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου για το περιβάλλον. Η γενική εικόνα που αποκόμισε από την πόλη είναι θετική, γιατί «ο Βόλος είναι μια πολύ ωραία πόλη για να την επισκέπτεσαι και να γνωρίζεις τους ανθρώπους και την ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισε η 19χρονη Χέδεν Σμιθ, η οποία σπουδάζει Εγκληματολογία και Ψυχολογία, και αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Μου άρεσε πολύ η πόλη, νιώθω πολύ ασφαλής εδώ, είναι πολύ εύκολο για έναν ξένο να προσανατολιστεί. Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι σε παραθαλάσσια πόλη, ειδικά για εμάς που ζούμε μακριά από τη θάλασσα. Η μυθολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και παράλληλα η γνωριμία με την περιοχή, όπου συνέβησαν τα ιστορικά γεγονότα, που διδαχθήκαμε στα σχολικά βιβλία». Η ίδια επεσήμανε παράλληλα ότι είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας.

Ενθουσιασμένος δηλώνει, από την πλευρά του, ο 22χρονος Χέσους Χιμένες από το Μεξικό, ο οποίος σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Νεμπράσκα. «Είναι όμορφη πόλη ο Βόλος. Όταν ερχόμουνα αναρωτιόμουν αν είναι ασφαλής. Όταν την επισκέφτηκα, διαπίστωσα ότι είναι ασφαλής, Ενιωσα άνετα περπατώντας στους δρόμους και μου άρεσε η εικόνα της θάλασσας και των ακτών. Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τον Βόλο και θα το επαναλάμβανε ευχαρίστως, αν μου δινόταν η ευκαιρία» επεσήμανε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου