ΣΠΟΡΑΔΕΣ

3.000 αφίξεις σε μια μέρα στο αεροδρόμιο Σκιάθου

3-000-αφίξεις-σε-μια-μέρα-στο-αεροδρόμιο-σκ-819084

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο την Παρασκευή υποδέχτηκε δεκαπέντε πτήσεις και 3.000 περίπου τουρίστες. Η τουριστική εικόνα σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές αφίξεις είναι ικανοποιητική, ενώ εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, με ενδεχόμενη μονοψήφια αύξηση.

Στα τέλη Ιουνίου ανοίγει, εξάλλου, ο κύκλος των αφίξεων των Ιταλών τουριστών, που εξελίσσονται σε δεύτερη δύναμη, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο από το σύνολο των επισκεπτών που προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Στο μεταξύ, η Βρετανική British Airways αναμένεται από τις 26 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ ο συνολικός αριθμών των πτήσεων εξωτερικού παρουσιάζει σταδιακά αυξητική πορεία όσο πλησιάζει η φουλ σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό και εκτιμά ότι η σεζόν θα είναι εξίσου καλή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Νέες πτήσεις και νέα δρομολόγια υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία τελούν υπό τη διοίκηση της Fraport Greece.

Συνολικά, σύμφωνα με την εταιρεία, Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion, Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair,SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea, Wizz Air είναι μόνο μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν στους περιφερειακούς αερολιμένες κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει η Fraport Greece, το ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων δεν επηρεάζεται από τα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα, τα οποία στοχεύουν στην αναβάθμιση των υποδομών των 14 αεροδρομίων.

Ο airport manager του αεροδρομίου της Σκιάθου, Στέφανος Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζει, ότι συνεχίζονται οι εργασίες εξωραϊσμού στο παλιό τέρμιναλ του αεροδρομίου της Σκιάθου, με την ελπίδα ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα, ενώ από τον Οκτώβριο, προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών στο νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου