ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα συμπαράστασης στο συλλαλητήριο του Βόλου για τη Μακεδονία

μηνύματα-συμπαράστασης-στο-συλλαλητ-822553

Μηνύματα συμπαράστασης δέχεται από κάθε γωνιά της Μαγνησίας ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.30 στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου. Το συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Φορείς και σύλλογοι συμπαρατάσσονται με τον κοινό μήνυμα «η Μακεδονία είναι Ελληνική», με την πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων του Βόλου, Βέτα Μπελιτσιώτη, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα μηνύματα συμπαράστασης προέρχονται από όλους τους Συλλόγους και από όλο τον επαγγελματικό χώρο. Η ίδια επανέλαβε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας, η οποία είναι μια και βρίσκεται στην Ελλάδα», ενώ επεσήμανε ότι «το θέμα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό. Αφορά την πατρώα γη, για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα στη διάρκεια της ιστορίας».

Η πρόεδρος των Μακεδόνων του Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Μαγνησίας. «Οπως στήριξαν με τη συμμετοχή τους τα δύο προηγούμενα συλλαλητήρια, να πράξουν το ίδιο και αύριο, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», υπογραμμίζει η κ. Μπελιτσιώτη, η οποία υπενθυμίζει ότι διοργανώνονται, παράλληλα, αντίστοιχα συλλαλητήρια, σε δεκατρείς πόλεις της Μακεδονίας.

Ανακοίνωση της ΟΕΒΕΜ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας απευθύνει, στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΟΕΒΕΜ, προσκαλεί τα μέλη του και τους κατοίκους της Μαγνησίας ευρύτερα: «Να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, που θα γίνει αύριο στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου. Το συγκεκριμένο συλλαλητήριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και με τη στήριξη του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Κύριος ομιλητής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Αθανάσιος Καραθανάσης». Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου