ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής Βολιώτισσα χορεύτρια

διεθνής-βολιώτισσα-χορεύτρια-823632

Ανοδική πορεία ακολουθεί η 21χρονη Βολιώτισσα που διαπρέπει διεθνώς στον χορό, εγγράφοντας στο βιογραφικό της συνεργασίες με κορυφαία ονόματα, όπως ο top χορογράφος Οχάντ Ναχαρίμ. Η Αρτεμις Σταμούλη, η οποία σπούδασε με υποτροφία στην κορυφαία σχολή Alvin Ailey της Νέας Υόρκης, οδεύει σε μια ακόμη σημαντική περίοδο της ζωής της, με επίκεντρο τη Rambert Dance Company, κορυφαία στη Μεγάλη Βρετανία και μια από τις δέκα καλύτερες του κόσμου, με έδρα το Λονδίνο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Αρτεμις πέρασε με άνεση τη σκληρή δοκιμασία της οντισιόν, στην οποία συμμετείχαν 800 χορευτές από όλο τον κόσμο και το νήμα έκοψαν 13 μόλις άτομα, προκειμένου να ενταχθούν στη Rambert 2 Dance Company, την καινούργια ομάδα που δημιουργείται, με τη συμμετοχή νεαρών ταλαντούχων χορευτών, ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους κορυφαίους χορογράφους του κόσμου.

Στο μεταξύ, συμμετείχε με επιτυχία σε οντισιόν της περίφημης Batsheva Dance Company, ταξιδεύοντας μέχρι το Ισραήλ.

Το χορευτικό ταξίδι από την Αμερική στην καρδιά της Μεγάλης Βρετανίας προβλέπεται συναρπαστικό για τη χαρισματική Βολιώτισσα, η οποία θα πραγματοποιήσει επαγγελματική συνεργασία με την κορυφαία ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας και παράλληλα θα εκπονήσει μάστερ στο Πανεπιστήμιο του Κεντ με θέμα «Professional Dance Performance».

Το συμβόλαιό της με τη συγκεκριμένη ομάδα περιλαμβάνει επαγγελματικές παραστάσεις, πολύωρες καθημερινές πρόβες και περιοδείες σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της χορευτικής της δραστηριότητας.

Η καινούργια συνεργασία ανοίγει εκφραστικούς και επαγγελματικούς δρόμους για τη χαρισματική χορεύτρια, η οποία υπογραμμίζει: «Είναι μια μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, με μεγάλες ευκαιρίες. Θα χορέψω με χορογράφους διεθνούς φήμης, όπως ο Οχάντ Ναχαρίμ, θα δουλέψω με ανθρώπους που προέρχονται από κορυφαίες ομάδες, θα είμαι σε έναν οργανισμό με μεγάλη προϊστορία και ανοίγoνται πόρτες για διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες. Είναι η καλύτερη επαγγελματική πόρτα που θα μπορούσε να ανοίξει αυτή τη στιγμή».

Διεθνείς συνεργασίες

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η χαρισματική κόρη του Χρήστου και της Μαρίας Σταμούλη διαθέτει σημαντικές καλλιτεχνικές περγαμηνές. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή χορευτική συνάντηση στον Καναδά, όπου παίρνουν μέρος οι καλύτεροι χορευτές σε διεθνές επίπεδο, συνεργάστηκε με μεγάλη χορευτική ομάδα του Σικάγου και αποσπά διθυραμβικές κριτικές για τις εμφανίσεις της σε παραγωγές αξιώσεων.

Δεκάδες θρυλικά ονόματα του διεθνούς χορού καταγράφονται στο καλλιτεχνικό βιογραφικό της όπως οι: Αζούρ Μπάρτον, Ντάριελ Γκραντ Μούλτριε, Οχάντ Ναχαρίμ, Ζακλίν Μπουγκλίσι, Ανταμ Μπαρούχ, Σάρον Εγιαλ, Κέβιν Ιέγκα Τζεφ, Μπενόιτ Πάφφερ και άλλοι.

Ο χορός είναι υπόθεση καρδιάς για τη νεαρή Βολιώτισσα, η οποία ξεκίνησε τη συγκεκριμένη διαδρομή στα 14 χρόνια της, στο «Dance Studio» της Νίκη Κρίτσλοου. Ένας καινούργιος κόσμος ξεδιπλώθηκε μόλις τελείωσε το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, και παρά το γεγονός ότι συμμετείχε επιτυχώς στις πανελλήνιες εξετάσεις, εντούτοις επέλεξε συνειδητά τον δρόμο που οδηγεί στην ευγενέστερη των τεχνών, τον χορό.

Το εισιτήριο για να βρεθεί στη Μητρόπολη των τεχνών, τη Νέα Υόρκη, και να ανοίξει τα φτερά της στον κόσμο, της έδωσε η υποτροφία που κέρδισε για το «Ailey’s School», συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Τερψιχόρης έργα». Η σχολή που φέρει το όνομα ενός θρυλικού χορευτή, του Alvin Ailey, άνοιξε διάπλατα τις πύλες της για να δεχθεί τη νεαρή υπότροφο, η οποία έλαβε, σημειωτέον, και δεύτερη υποτροφία στη συνέχεια για την ίδια σχολή.

Σημαντικές εμπειρίες

Σημαντική στιγμή αποτέλεσαν για την ίδια οι εμφανίσεις στο θέατρο της σχολής αλλά και σε μεγάλες σκηνές, σε συνεργασία με σπουδαίες χορευτικές ομάδες της Αμερικής, όπως η μεγάλη χορευτική ομάδα του Σικάγου, «Deeply Rooted Dance Theatre» που δραστηριοποιείται κυρίως στον μοντέρνο και τον σύγχρονο χορό, αντλώντας παράλληλα έμπνευση από τις αφρικάνικες παραδόσεις.

Όνειρό της είναι η διεθνής καριέρα στον χορό, επιθυμία της είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και μότο της είναι η φράση «δεν επαναπαύομαι ποτέ. Χαίρομαι πάρα πολύ για την κάθε επιτυχία, που είναι κάτι πρωτόγνωρο, ειδικά για ένα παιδί που έρχεται από την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά θέλω να συνεχίσω με ακόμη περισσότερες συνεργασίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου