ΤΟΠΙΚΑ

35 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας

35-χρόνια-προσφοράς-του-συλλόγου-εθελον-824023

Σημαντική δράση αναπτύσσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, ο οποίος έχει καταγράψει 35 χρόνια και 40.000 φιάλες αίματος στο ενεργητικό του. Ο βραβευμένος σύλλογος, που διαθέτει περισσότερα από 4.600 εγγεγραμμένα μέλη από της ιδρύσεώς του, διαθέτει 2.500 ενεργά μέλη σήμερα και πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις ζωής.

Ο Σύλλογος «Αλληλεγγύη» διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις με αφορμή τα γενέθλιά του και την παγκόσμια μέρα εθελοντή αιμοδότη, τιμώντας τα μέλη του, που προσφέρουν το μεγάλο δώρο της ζωής με περισσότερες από 40 φιάλες αίματος ο καθένας.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας την Τετάρτη 13 Ιουνίου και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας και την παραλία του Βόλου αντίστοιχα, και επιπροσθέτως την 13η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, διοργανώνεται εκδήλωση του συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων, των εξορμήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη Μαγνησία αλλά και των ενημερωτικών δράσεων, με αποδέκτες πλήθος μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, είναι να ενταχθεί στον σύλλογο νέοι εθελοντές, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή τα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα.

«Πολλά παλαιά μέλη δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν αίμα λόγω ηλικίας ή λόγω προβλημάτων υγείας, και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε είναι να αντιληφθεί ο κόσμος τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο», επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης.

Οι ανάγκες μέχρι στιγμής καλύπτονται, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ενώ προσέθεσε ότι οι εξορμήσεις στη χερσαία και νησιωτική Μαγνησία πραγματοποιούνται με στόχο την εξασφάλιση ικανής ποσότητας αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των αιτημάτων που υπάρχουν, καλώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία να ενισχύσει την προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου