ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες γιατροί στην Αφρική

βολιώτες-γιατροί-στην-αφρική-824794

Σημαντική δράση αναπτύσσει η τοπική Εκκλησία στο πεδίο της αποστολής ιατρικής βοήθειας στην Αφρική, ενώ αναμένεται να αναλάβει συντονιστικό ρόλο, μετά από σχετικό αίτημα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου προς τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Βόλος και η Μητρόπολη Δημητριάδος αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αποστολής ιατρών στην Αφρική, μέσω των «Λειτουργών υγείας της αγάπης», που έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες δραστηριότητες κατά το πρόσφατο παρελθόν. Στόχος είναι να παρέχονται συντονισμένα ιατρικές υπηρεσίες στην Αφρική και είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι ανάλογο αίτημα και διάθεση εθελοντικής προσφοράς για ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στη μακρινή Αφρική έδειξαν φοιτητές και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

«Είναι τεράστιες οι ανάγκες, πολλά τα προβλήματα και ελπίζω να ανταποκριθούμε στο αίτημα», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος σημείωσε ότι από το προσεχές φθινόπωρο θα καθοριστούν οι συντεταγμένες της νέας προσπάθειας. «Σε πολλά κράτη της Αφρικής, Ελληνες ιεραπόστολοι πλαισιώνονται από γιατρούς, γιατί υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και είναι συγκλονιστικές οι εμπειρίες που βιώνουν όσοι πηγαίνουν εκεί» είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης με θέμα «Η Ιατρική σε χώρο της Ιεραποστολής στην Αφρική», και συνδιοργανωτές τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τους Ιατρούς της αγάπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου