ΤΟΠΙΚΑ

Εύσημα σε μαθητικές εκπομπές

εύσημα-σε-μαθητικές-εκπομπές-11029

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν προχθές στο «Αχίλλειον» οι βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στον Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ Βόλου, δίνοντας νεανικό παλμό στον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου. Δεκάδες μαθητές σχολείων της Μαγνησίας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη διοργάνωση και ξεδίπλωσαν το ραδιοφωνικό τους ταλέντο μέσα από τις εκπομπές που παρουσίασαν.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η εκπομπή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «Παλιοί Ελληνες καραγκιοζοπαίχτες», τη δεύτερη θέση «Ο αγώνας των ονείρων μου», από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, και την τρίτη θέση μοιράστηκαν «Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη» από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου και «Ενας κόσμος γεμάτος τζαζ» του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Εύφημες μνείες δόθηκαν στα παρακάτω σχολεία: 7ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Του κουτιού τα παραμύθια», στην Πολιτιστική Ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας «Εσπερίτες» για την εκπομπή «Ραντεβού στον αέρα», στο Λύκειο Καναλίων για την εκπομπή «Τα φύλα στη λογοτεχνία», στο 7ο Λύκειο Βόλου για «Το κελί της προσφυγιάς» και στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Musical moments».

Η ΕΡΤ Βόλου, με αφορμή τα 70 χρόνια παρουσίας (1948-2018) στον τομέα της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας στον νομό Μαγνησίας, και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με Υπουργείο Παιδείας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, υλοποίησε Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 20 ομάδες μαθητών από 15 σχολεία της περιοχής, παράγοντας 20 ημίωρες ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον σταθμό.

Καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, κ. Φρόσω Παύλου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι τα βραβεία έχουν κυρίως συναισθηματική αξία και είναι η αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Αλκηστις Κιούση, επεσήμανε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών να στήσουν μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Στο χαιρετισμό του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΡΤ Βόλου αλλά και την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών, ενώ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θανάσης Βικόπουλος τόνισε ότι ο διαγωνισμός αυτός ήταν η απτή απόδειξη ότι η ΕΡΤ έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης, επισήμανε ότι η συνεργασία Πανεπιστημίου και ΕΡΤ Βόλου θα συνεχιστεί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου