ΤΟΠΙΚΑ

Ο «Ελληνας master chef 2018» μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

ο-ελληνας-master-chef-2018-μιλάει-στον-ταχυδρομο-21843

Τον πολυπόθητο τίτλο του Ελληνα Master Chef κατέκτησε ο Βολιώτης Τιμολέων Διαμαντής, έναντι του συνυποψήφιου Χρήστου Γλωσσίδη, καθηλώνοντας το πανελλήνιο στην προχθεσινή, μαραθώνια αναμέτρηση του μεγάλου τελικού, που έκλεισε πανηγυρικά τον φετινό κύκλο της επιτυχημένης εκπομπής του star. Ο 28χρονος σεφ, με ρίζες από την Μακρινίτσα, απόφοιτος σχολής μαγειρικής και γνώστης των βοτάνων και των αρωματικών του Πηλίου, χάρη στην γιαγιά του, ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο και λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα συναισθήματα και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Επίμονος, οργανωτικός, υπομονετικός, προσηλωμένος στον στόχο του, ο ταλαντούχος Βολιώτης, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και αποκάλυψε με τον πλέον δημιουργικό τρόπο, τις μαγειρικές του γνώσεις.

Λίγες ώρες μετά την νικηφόρα έκβαση των προσπαθειών του, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ηταν μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση. Προσπάθησα πολύ για όλο αυτό, και νομίζω ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Τόση προσπάθεια, τόσο άγχος, ευτυχώς, πήγαν όλα κατ’ ευχήν».

Η διαδρομή του στο τηλεοπτικό «Master Chef» διήρκεσε επτά μήνες και ο δρόμος μέχρι την κορυφή ήταν κοπιαστικός, αλλά και πολύ δημιουργικός, ταυτόχρονα, για τον ίδιο.

Η μαγειρική προέκυψε εντελώς τυχαία, ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στην ζωή του. «Ημουν βαφέας αυτοκινήτων από μικρό παιδάκι, επί οχτώ χρόνια. Ξεκίνησα δίπλα σε έναν θείο μου και στην συνέχεια εργάστηκα και σε άλλα μαγαζιά, μέχρι τα 21» υπογράμμισε.

Τα ενδιαφέροντά του ήταν τελείως διαφορετικά, συμμετείχε στην ομάδα ποδοσφαίρου νέων αθλητών «Νίκης», η διατροφή ήταν ενδιαφέρον κεφάλαιο για τον ίδιο, και παρατηρώντας την μητέρα του, Φιλίτσα στην κουζίνα, ανακάλυψε σταδιακά έναν καινούργιο κόσμο, γεμάτο από συναρπαστικές γευστικές δημιουργίες.

Στον κόσμο της κουζίνας

Η ανοδική πορεία προς την μαγειρική τέχνη και τον ζηλευτό τίτλο του Ελληνα Master Chef είχε ως αφετηρία τα βότανα και τα αρωματικά του Πηλίου, τις σπιτικές παραδοσιακές γεύσεις και την δημιουργία στην πιο ουσιαστική της μορφή.

Σε ηλικία 22 ετών σπούδασε σε Σχολή μαγειρικής του Βόλου, εξελίσσοντας σιγά – σιγά το ταλέντο του. Ο νεαρός Βολιώτης, που αναδείχθηκε το πρόσωπο της μέρας σε πανελλήνιο επίπεδο, δούλεψε ακούραστα και μεθοδικά, για να κατακτήσει τα υψηλότερα επίπεδα της μαγειρικής τέχνης. «Ηταν το όνειρο της γιαγιάς μου Κωνσταντίνας, να γίνω σεφ και τελικά η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα» αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι «μαζεύω πάντα βότανα μαζί της και μου δείχνει τα κατατόπια του Πηλίου».

Από το Πήλιο στον κόσμο

Η Μακρινίτσα είναι τόπος καταγωγής των γονέων του, Νίκου και Φιλίτσας, μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία και στα μαθητικά του χρόνια πέρασε από τα θρανία του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του νυχτερινού στο Φυτόκο, ενώ εργάζονταν την ημέρα.

Ο εξαιρετικά εργατικός Τιμολέων, έχει τρία αδέλφια, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξιο και την Ζωή, ενώ εργάστηκε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο διάσημο «Hard Rock Cafe» στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, και επέστρεψε στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο τηλεοπτικό «Master Chef», που έμελλε να αλλάξει την ζωή του.

Ανατρέχοντας στις ρίζες, τον τόπο καταγωγής του, μιλάει με πολύ αγάπη για τον συνονόματο παππού του, Τιμολέοντα, την γιαγιά του, την οικογένειά του, ενώ υπογραμμίζει ότι στους μελλοντικούς του στόχους είναι να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον Βόλο. Μιλάει με συγκίνηση για το μεγάλο έπαθλο, αλλά και την απόφασή του να αφιερώσει στην μνήμη του πατέρα του, το ποσό που θα δωρίσει σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην στήριξη καρκινοπαθών, ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Προς το παρόν «θα προχωρήσω βήμα – βήμα και θα αφήσω τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους, με σταθερά βήματα», όπως αναφέρει ο χαρισματικός Τιμολέων, που κέρδισε τον θαυμασμό των πολυάριθμων θεατών του ριάλιτι μαγειρικής του star.

Το μήνυμα που στέλνει, κλείνοντας, στους Βολιώτες και τους φίλους του, είναι: «Ολοι μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα πολύ απλά, όπως ξεκίνησα εγώ από ένα τσιπουράδικο και να τα κατακτήσεις όλα, απλά χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και διάβασμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου