ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εννέα τσάρτερ στη Σκιάθο

εννέα-τσάρτερ-στη-σκιάθο-26205

Πληθαίνουν οι αφίξεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου προσγειώθηκαν χθες εννέα τσάρτερ από Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία, μεταφέροντας 1.500 περίπου ξένους τουρίστες από τις προαναφερθείσες χώρες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το νησί στους πρώτους 208 τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία, επιταχύνονται σταδιακά οι ρυθμοί της νέας σεζόν, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν σε αύξηση του τουρισμού και διεύρυνση της σεζόν.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού αισιοδοξούν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με τις πληρότητες να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, τόσο στη Σκιάθο όσο και τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος επεσήμανε ότι η φετινή σεζόν αναμένεται να σημειώσει ανοδική πορεία από άποψη αφίξεων, γεγονός που αποδίδεται «στις προσπάθειες που καταβάλλουμε στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο εμείς ως δημοτική αρχή, όσο και οι ιδιώτες δια της Ενωσης Ξενοδόχων».

Ο δήμαρχος Σκιάθου εκτιμά ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή, ενώ σημειώνει ότι οι αφίξεις των Ιταλών ξεκινούν νωρίτερα φέτος, εντός του Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο της Σκιάθου ανεβάζει παλμούς, με τις πτήσεις να αυξάνονται από την επόμενη εβδομάδα, «σύμφωνα με τα δεδομένα της θερινής περιόδου», όπως ανέφερε ο airport manager Στέφανος Λαμπρόπουλος.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι το 2017, που θεωρήθηκε πολύ καλή χρονιά, οι επισκέπτες που αφίχθηκαν αεροπορικώς από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου άγγιξαν τους 185.000 και το 2016 τους 177.000. Αν προστεθούν στα παραπάνω οι αεροπορικές αφίξεις από το εσωτερικό, ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τους 310.000, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι έφθασαν στη Σκιάθο μέσω θαλάσσης, με τα πλοία της γραμμής των Σποράδων.

Ο κύριος όγκος των ξένων επισκεπτών των νησιών των Βορείων Σποράδων είναι Βρετανοί, που καλύπτουν ποσοστό περίπου 45% των επισκεπτών, ποσοστό που μεταφράζεται σε 83.000 αφίξεις. Ακολουθούν οι Ιταλοί με 32.000 αφίξεις και οι Σκανδιναβοί με 31.000 αφίξεις. Ανάκαμψη σημείωσε, στο μεταξύ, και η γερμανική αγορά με αύξηση της τάξης του 28% και σχεδόν 12.000 αφίξεις.

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν, τέλος, την περσινή χρονιά οι Πολωνοί αλλά και οι Σέρβοι που ξεπέρασαν τους 7.000, καθώς και οι τουρίστες από το Ισραήλ και την Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου