ΤΟΠΙΚΑ

Διερευνητικές ματιές καταναλωτών στις βιτρίνες του Βόλου

διερευνητικές-ματιές-καταναλωτών-στ-29694

Με διερευνητική διάθεση κινήθηκαν χθες οι καταναλωτές στην πρεμιέρα του εκπτωτικού δεκαημέρου που θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου, συγκρίνοντας τιμές και ποσοστά, τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 20 και 50% κατά μέσο όρο στην τοπική αγορά. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου τα καταστήματα στην τοπική αγορά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας να υπενθυμίζει ότι είναι προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων τη συγκεκριμένη μέρα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά οι έμποροι προσβλέπουν σε ένα καλό δεκαήμερο από άποψη κίνησης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολο Οντόπουλο, να υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν καλές τιμές και ικανοποιητικά ποσοστά εκπτώσεων, ο καιρός είναι σύμμαχος τις τελευταίες μέρες, οπότε θεωρώ ότι θα πάμε καλά».

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων στοχεύει στην τόνωση της ψυχολογίας των καταναλωτών και την ενίσχυση της κίνησης στην αγορά, προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των εμπόρων. Το ζητούμενο επί της ουσίας είναι να τονωθεί η μάλλον υποτονική εικόνα της αγοράς και η εξασφάλιση του ρευστού, που θα επιτρέψει στους εμπόρους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι έμποροι, στο μεταξύ, εξακολουθούν να είναι αντίθετοι με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και ζητούν να αλλάξει ο νόμος, ενώ ανάλογα αιτήματα και θέσεις διατυπώνονται και για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. «Ζητούμε να επανέλθει τα παλιό καθεστώς των χειμερινών και των θερινών εκπτώσεων, και ζητούμε την επαναφορά των δύο κύριων εκπτωτικών περιόδων», τόνισε ο κ. Οντόπουλος.

Στον Αλμυρό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξάλλου, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, προτρέπει τους καταναλωτές να ενισχύσουν την τοπική αγορά, ενώ υπενθυμίζουν ότι τα καταστήματα του Αλμυρού μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 6 Μαΐου με το εξής ωράριο: 11:00-16:00.

Η Ενωση των επαγγελματιών του Αλμυρού εφιστά την προσοχή των εμπόρων στην αυστηρή τήρηση του πλαισίου λειτουργίας των εκπτώσεων, ενώ υπογραμμίζει ότι «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης».

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ευελπιστεί το δεκαήμερο των εκπτώσεων να είναι ωφέλιμο για την οικονομία της αγοράς: «Οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας διαθέτουν τα προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσφέρουσες τιμές, δημιουργούν σχέση εμπιστοσύνης κι ανταπόδοσης με τον καταναλωτή, και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας», όπως επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου