ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος μαθητών στη Μαγνησία

πλήθος-μαθητών-στη-μαγνησία-30367

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στη Μαγνησία λόγω των σχολικών εκδρομών που ενισχύουν τον πήχη της επισκεψιμότητας, με τα ποσοστά πληρότητας της Πρωτομαγιάς να κυμαίνονται μεταξύ 80 και 90% σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα.

Στο υπόλοιπο Πήλιο ο μέσος όρος υπολογίζεται σε ποσοστό 40%, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γιώργου Ζαφείρη, προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι οι επισκέπτες της Πρωτομαγιάς είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με το πλήθος των μαθητών που έχουν εκδράμει στη Μαγνησία.

«Ανάσα» αποτελούν, κατά συνέπεια, για τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού οι σχολικές εκδρομές, που ενισχύουν την κίνηση, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων να υπογραμμίζει ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η συνέχιση των προσπαθειών που ενισχύουν τον οδικό τουρισμό, αποτελεί ζητούμενο για όλους.

Ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι ο οικονομικός κλοιός είναι ασφυκτικός για τους επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες καθημερινά προβλήματα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους. Κλείνοντας, ο ίδιος επανέλαβε ότι η κίνηση μιας σεζόν ή λίγων μηνών, αντίστοιχα, δεν είναι αρκετή για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της Μαγνησίας επέλεξαν τις κοντινές μονοήμερες εκδρομές στο πλαίσιο της Πρωτομαγιάς, επιλέγοντας φθηνούς προορισμούς που δεν επιβαρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί των Βολιωτών εκδρομέων είναι η λίμνη Πλαστήρα, η Παναγία Σουμελά, η Πύλη Τρικάλων, ενώ πολύ λίγοι κατευθύνονται σε κοντινά ταξίδια εκτός συνόρων, σε Σόφια, Βελιγράδι και Βουκουρέστι. Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου, «η κινητικότητα της Πρωτομαγιάς είναι μειωμένη, εν αναμονή του Αγίου Πνεύματος, που κατά κανόνα ενισχύει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των Βολιωτών».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου