ΤΟΠΙΚΑ

Ταξίδι ελπίδας από τον Εβρο

ταξίδι-ελπίδας-από-τον-εβρο-38803

Δεύτερο εγχείρημα ζωής και ελπίδας προετοιμάζει η Βολιώτισσα Βασιλική Καλούτσα, η οποία θα ακολουθήσει αντίθετη διαδρομή σε σχέση με το προηγούμενο εγχείρημα, διασχίζοντας την απόσταση από τον Εβρο έως τον Βόλο, μεταφέροντας το πιο ηχηρό μήνυμα ζωής και ελπίδας κατά του καρκίνου. Η εικαστικός με το ανεξάντλητο απόθεμα ψυχής θα διανύσει απόσταση 740 περίπου χιλιόμετρα με το ποδήλατο, σε μια διαδρομή που υπολογίζεται να διαρκέσει επτά ημέρες, με ενδιάμεσους σταθμούς δεκάδες ελληνικές πόλεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εμπειρία ζωής που βίωσε κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τον ποδηλατικό μαραθώνιο ζωής και ελπίδας, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, και αποδεικνύει στην πράξη ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει ανθρώπινη θέληση.

Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει, στο μεταξύ, με τη Βασιλική να έχει την αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου της, Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου, της κόρης της, του εθελοντή Απόστολου Γκίκα, του Σταύρου Πετμεζά, διδάσκοντος στο ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βασιλική Καλούτσα υπογράμμισε ότι η ποδηλατική διαδρομή ελπίδας μεταξύ άλλων θα έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη (όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση), την Κατερίνη και τη Λάρισα με κατάληξη στον Βόλο. «Στο πλαίσιο του ποδηλατικού μαραθώνιου θα πραγματοποιήσουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε έξι τουλάχιστον πόλεις, σε συνεργασία με φορείς και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, συλλόγους αλλά και κρατικούς φορείς», όπως αναφέρει.

Η ποδηλατοδρομία ζωής από τον Εβρο και τη βόρεια Ελλάδα μέχρι τον Βόλο, αποτελεί σημαντική δράση «ενημέρωσης για τον καρκίνο και ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών, στους οποίους προσπαθούμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι ανεξάντλητη η δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος», υπογραμμίζει.

Το προηγούμενο εγχείρημα που πραγματοποίησε η ίδια στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου με ακτίνα δράσης 375 χιλιομέτρων από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα, επαναλαμβάνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά, με αντίθετη κατεύθυνση και ακόμη υψηλότερους στόχους.

Προσδοκία της Βασιλικής είναι να σπάσει το ρεκόρ αντοχής, ανθρωπιάς και δύναμης ψυχής, ενώ υπενθυμίζει ότι: «Χωρίς να είμαι αθλήτρια ποδηλάτισσα, χωρίς να έχω την κατάλληλη αντοχή για τέτοιες μακρινές αποστάσεις, επιθυμώ να μεταφέρω παντού το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, να τις ξεπεράσουμε και να κάνουμε καινούργια πράγματα στη ζωή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου