ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι αλληλεγγύης της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» σε άπορους κρατούμενους

χέρι-αλληλεγγύης-της-κουζίνας-αλληλ-46247

Σημαντική βοήθεια προσέφερε για μια ακόμη φορά η «Κουζίνα Αλληλεγγύης» στους άπορους κρατούμενους του Ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Βόλου, η οποία μεταφράζεται σε 150 περίπου πετσέτες, σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Στο μεταξύ, υπάρχει αίτημα για προσφορά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους κρατούμενους, όπως παπούτσια, μπλουζάκια, φόρμες, σορτσάκια και σαμπουάν.

Τα κλινοσκεπάσματα παραδόθηκαν προχθές στη φυλακή του Βόλου, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της προσπάθειας, η συγκεκριμένη βοήθεια δίνεται από την αρχή σχεδόν της δράσης της ομάδας και επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διανομή φαγητού, περί τις 150 μερίδες, σε απόρους, οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα. Παράλληλα προσφέρεται σε καθημερινή βάση κολατσιό σε 86 άπορα παιδιά, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, προκειμένου να μη στερούνται τα αναγκαία.

Δεκάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες είναι οι σταθεροί «αιμοδότες» του κοινωνικού έργου της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», ενώ πρόσφατα προσφέρθηκαν ποσότητες από κόκκινα αυγά, μανταρίνια, πατάτες και φασόλια, προκειμένου να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Τα παραπάνω είδη διανεμήθηκαν παράλληλα με τις μερίδες φαγητού που δίνονται στους απόρους του Βόλου, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του έργου της «Κουζίνας Αλληλεγγύης», από Βολιώτες που προσφέρουν διάφορα είδη τείνοντας χέρι βοήθειας σε όσους τα έχουν ανάγκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου