ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εχουν αγανακτήσει οι πληγέντες της Σκοπέλου

εχουν-αγανακτήσει-οι-πληγέντες-της-σκ-50349

Εγκλωβισμένοι σε υπηρεσίες και έγγραφα παραμένουν οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες της Σκοπέλου, τρία σχεδόν χρόνια μετά την καταστροφική θεομηνία που έπληξε τις επιχειρήσεις τους, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Οι πλημμυροπαθείς περιμένουν με ιώβεια υπομονή τα χρήματα που δικαιούνται από την πολιτεία, με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο να έχει υποβάλει εκ νέου ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση», ζητώντας παράλληλα την επίσπευση της αποζημίωσης.

Και ενώ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες τραβούν σε μάκρος, οι 110 πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου περιμένουν από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα να ακούσουν την πολυπόθητη είδηση της εκταμίευσης των χρημάτων. Αρκετοί νιώθουν πικρία και απογοήτευση για την τεράστια καθυστέρηση, που τους στερεί την ελπίδα της αποζημίωσης, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη φωνή της απόγνωσης, αλλά και της απογοήτευσης που διακατέχει τους επαγγελματίες του νησιού που βίωσαν την καταστροφή, ο πρόεδρος του Συλλόγου των πληγέντων στη Σκόπελο, Γιώργος Σκλάβος, επισήμανε ότι «το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας».

Στο μεταξύ, οι πλημμυροπαθείς αναμένουν το σχετικό έγγραφο για τις τελευταίες διατυπώσεις που υπολείπονται, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ του Ιουνίου του 2017, δεν απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν οι πληγέντες, για την εκταμίευση των χρημάτων απαιτούνται και τα δύο προαναφερθέντα δικαιολογητικά.

Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου έχουν λάβει βεβαίωση από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών ότι δεν έχουν πάρει βοήθεια από το κράτος και προσδοκούν ότι θα τελειώσει σύντομα η περιπέτεια της τριετούς αναμονής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου