ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες πηγαίνουν Κέρκυρα

οι-βολιώτες-πηγαίνουν-κέρκυρα-59531

Σε ελληνικά νησιά θα ταξιδέψουν αρκετοί Βολιώτες για το Πάσχα, επιλέγοντας δημοφιλείς προορισμούς αλλά και περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες οδικώς.

Το ενδιαφέρον αρκετών Βολιωτών στρέφεται, ειδικότερα, στην Κέρκυρα, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος πασχαλινών επισκεπτών, λόγω των παραδοσιακών εθίμων που διατηρούνται στο πέρασμα του χρόνου. Αρκετοί επιλέγουν, παράλληλα, τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο, ενώ ορισμένοι προτιμούν και τη Ρόδο, όπου ταξιδεύουν αεροπορικώς.

«Πολλοί Βολιώτες ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους σε όλη την Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές, φθάνοντας μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Χαλκιδική» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια γραφείου ταξιδιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών επιλέγουν ταξίδια με χαμηλό κόστος, γύρω στα 200 – 230 ευρώ κατά μέσο όρο».

Ελάχιστοι κινούνται, εξάλλου, στο εξωτερικό, επιλέγοντας κοντινά ταξίδια, σε Βουκουρέστι, Βελιγράδι και Σόφια, με μικρότερο κόστος, σε σύγκριση με τους μακρινούς προορισμούς, που διατηρούσαν την πρωτοκαθεδρία πριν από την κρίση.

Τα πασχαλινά ταξίδια είναι κατά μέσο όρο τετραήμερα, και διαρκούν από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών να είναι μέσης ηλικίας και άνω, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα.

Η εορταστική ταξιδιωτική κίνηση κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα, ενώ το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε, σημειωτέον, πριν από ενάμιση μήνα. «Λίγο μετά τις Απόκριες, άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το Πάσχα» υπογράμμισε η κ. Κορωναίου, η οποία προσέθεσε ότι παρά την οικονομική ύφεση, αρκετοί επέλεξαν να ταξιδέψουν σε κάποιον προορισμό της επιλογής τους.

Παρά το γεγονός ότι το Πάσχα είναι νωρίτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι, η ταξιδιωτική κίνηση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών, με τους επαγγελματίες του κλάδου να αισιοδοξούν ότι θα κορυφωθεί στη διάρκεια της επερχόμενης θερινής σεζόν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου