ΤΟΠΙΚΑ

Στις περσινές τιμές ο οβελίας στην αγορά του Βόλου

στις-περσινές-τιμές-ο-οβελίας-στην-αγο-60876

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα κρεοπωλεία ενόψει Πάσχα, με τις τιμές στα αμνοερίφια να διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών, Αντώνης Κανελλόπουλος, οι τιμές στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της περιοχής μας θα κυμανθούν, για μεν τα αρνάκια από 8,5 μέχρι 9 ευρώ το κιλό, και για δε τα κατσικάκια από 9 έως 9,80 το κιλό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ίδιος διευκρινίζει, παράλληλα, ότι όλα τα αμνοερίφια που πωλούνται στις παραπάνω τιμές είναι ντόπια και προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, υπάρχει επάρκεια κρεάτων στην τοπική αγορά και όπως σημειώνει ο πρόεδρος «προς το παρόν όλα βαίνουν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Στόχος και προσδοκία των κρεοπωλών είναι να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, χωρίς απώλειες, η εορταστική κίνηση, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος «πιστεύουμε ότι με την καμπάνια που κάνουμε και ως σωματείο και με την απεριόριστη εμπιστοσύνη που δείχνει τόσα χρόνια το καταναλωτικό κοινό στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, θα πετύχουμε τους στόχους μας, και δεν θα χάσουμε μερίδιο της αγοράς».

Παράλληλα, οι επαγγελματίες υιοθετούν πρωτοβουλίες διευκόλυνσης του καταναλωτικού κοινού και όπως εξηγεί ο πρόεδρος των κρεοπωλών «κάνουνε διευκολύνσεις στους πελάτες μας, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, και όχι μόνο το Πάσχα ή στις γιορτές».

Η εορταστική κίνηση στα τοπικά κρεοπωλεία ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες, με τις παραγγελίες να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Μ. Τετάρτη, μεθαύριο Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή.

Ιδιαίτερα προνοητικοί είναι, εξάλλου, όσοι Βολιώτες πρόκειται να μετακινηθούν σε μεγάλα αστικά κέντρα τις μέρες του Πάσχα, είτε λόγω παιδιών είτε λόγω συγγενών, καθώς προμηθεύονται τον παραδοσιακό οβελία από το κρεοπωλείο της γειτονιάς τους.

Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι αν μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα για το τοπικά κρεοπωλεία, η περίοδος που διανύουμε. «Δεν είναι πλέον οι εποχές για να τονώσουμε τους τζίρους μας. Απλώς το Πάσχα, τα κρεοπωλεία εξαντλώντας όλα τα περιθώρια κέρδους για να επιβιώσουν, παρέχουν στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές τα αμνοερίφια, γιατί συναισθάνονται την οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί σε όλο τον κόσμο και είναι μια περίοδος κατά την οποία προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα μαγαζιά μας με την ποιότητα και να τους εξυπηρετήσουμε όσο είναι δυνατόν καλύτερα» υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος.

Κλείνοντας, η συμβουλή που απευθύνει στους καταναλωτές είναι «να δείχνουν πάντα εμπιστοσύνη, όπως συμβαίνει άλλωστε, στον παραδοσιακό κρεοπώλη της γειτονιάς, ο οποίος είναι ο άμεσος συνδετικός κρίκος, που στηρίζει και την ελληνική παραγωγή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου