ΤΟΠΙΚΑ

Απέσπασε πανελλήνια διάκριση, η Ελένη Παπαθανασίου

απέσπασε-πανελλήνια-διάκριση-η-ελένη-63887

Διπλή διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα Ελένη Παπαθανασίου, η οποία συμμετείχε με επιτυχία στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Γυναικών 2017 της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, με αναρτήσεις έργων της στις κατηγορίες της ασπρόμαυρης και της έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν το 2018, και στις αρχές Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας στην Αθήνα, η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις διακριθείσες.

Διάκριση με την ασπρόμαυρη φωτογραφία «Μοναχικός περίπατος»

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε η Βολιώτισσα δημιουργός και επί σειρά ετών δημοσιογράφος, αποτυπώνουν τη βαθιά αγάπη που τρέφει για τον Βόλο. Το «Πέταγμα των γλάρων» και ο «Μοναχικός περίπατος», όπως τιτλοφορούνται οι διακριθείσες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, έχουν ως φόντο την παραλία του Βόλου και αποδίδουν μέσα από το πρίσμα της ευαισθησίας εικόνες της πόλης.

Η διπλή διάκριση ήταν μια «ευχάριστη έκπληξη» όπως ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ σημείωσε παράλληλα, ότι η ενασχόλησή της με τη συγκεκριμένη τέχνη ξεκίνησε όταν έγινε μητέρα, πριν από 14 χρόνια και εντάθηκε την τελευταία εξαετία, μετά τη συνταξιοδότησή της.

Το «Πέταγμα των γλάρων» διακρίθηκε στην κατηγορία έγχρωμων φωτογραφιών

Η ίδια δηλώνει «ερασιτέχνης φωτογράφος» που αναζητά δρόμους έκφρασης μέσα από την τέχνη της εικόνας, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τον καθοριστικό ρόλο των δασκάλων της, Αργύρη Ζαφειρίδη και Βαγγέλη Ξένου.

Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις κυρίως με την ομάδα του Αργύρη Ζαφειρίδη, συνεχίζοντας, στο μεταξύ, τα δημιουργικά κλικ της μηχανής, που αποτυπώνουν εικόνες εκπληκτικές, ορισμένες από τις οποίες κοσμούν το λεύκωμα – ημερολόγιο που εξέδωσε πρόσφατα με τίτλο «Βόλος η πόλη μου».

Η μεγάλη της αγάπη, όπως ομολογεί, είναι η υποβρύχια φωτογραφία, ενώ τη συγκινεί ιδιαίτερα η μικροφωτογραφία, που αποτυπώνει το πέταγμα της μέλισσας και της πεταλούδας, έναν μικρόκοσμο που κρύβει πολλά συναρπαστικά μυστικά.

Η φωτογραφία τής προσφέρει ψυχική ανάταση, «θα έλεγα ότι σε απογειώνει. Αισθάνεσαι να φτερουγίζεις αλλού» υπογραμμίζει, περιγράφοντας μια συναρπαστική διαδικασία, που συνεχίζεται και εξελίσσεται διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου