ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον κροίσων για το Πήλιο

ενδιαφέρον-κροίσων-για-το-πήλιο-75100

Ακίνητα – φιλέτα του Πηλίου με απεριόριστη θέα στη θάλασσα προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον επενδυτών από αραβικές χώρες και άλλες περιοχές του εξωτερικού. Το ενδιαφέρον είναι έντονο, εκδηλώνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μεταφράζεται σε πωλήσεις ακινήτων τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι αγοραστές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για ακίνητα που βρίσκονται είτε δίπλα στο κύμα είτε πολύ κοντά στη θάλασσα, οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να διαθέσουν μεγάλα ποσά, που ξεπερνούν κατά περίπτωση τις 400.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν το εξοχικό των ονείρων τους.

Οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους προέρχονται από αραβικές χώρες, από το Ισραήλ αλλά και την Ευρώπη, και διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που τους επιτρέπει να διαθέσουν, όπως προαναφέρθηκε, μεγάλα ποσά.

Η πρόσβαση στις ομορφιές του Πηλίου και τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση στο βουνό των Κενταύρων διευκολύνεται μέσω του διαδικτύου, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου διαθέτουν ηλεκτρονικές σελίδες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αρκετοί ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται, στο μεταξύ, σε ανύποπτο χρόνο τις περιοχές του Πηλίου, όπου βρίσκονται τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, ενώ όπως αναφέρει η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου, τον προσεχή Μάιο αλλά και στη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένονται στην περιοχή μας εν δυνάμει αγοραστές.

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είναι πολλά τα ακίνητα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ενδιαφερομένων, διότι «η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται σε προνομιακή θέση κοντά στη θάλασσα, δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, οπότε δεν ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν», υπογραμμίζει η κ. Σκούρτη.

Δυστοκία για τους Ελληνες

Σε δυσχερή οικονομική θέση βρίσκονται, στο μεταξύ, οι περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι περιορίζονται, εφόσον το επιτρέπουν οι δυνατότητές τους, σε μικρά επενδυτικά ακίνητα, γκαρσονιέρες και δυάρια με μικρό κόστος, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 40.000 ευρώ.

Τα μεγάλα ακίνητα εξακολουθούν να παραμένουν στα αζήτητα, παρότι έχουν πέσει αρκετά οι τιμές τους, διότι «δυσκολεύονται οι Ελληνες. Ενδιαφέρον εκδηλώνουν, ωστόσο, Ελληνες του εξωτερικού, αλλά είναι πολύ πρώιμο ακόμη. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να κάνουν κάποια σημαντική κίνηση, αλλά βρίσκονται σε διερευνητική διαδικασία επί του παρόντος», σημείωσε η ίδια.

Στο μεταξύ, αρκετοί ιδιοκτήτες οι οποίοι αδυνατούν να ανακαινίσουν ή να επισκευάσουν ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα διαθέτουν προς πώληση.

Το κλίμα που διαμορφώνεται στον χώρο του real – estate εμπεριέχει ενθαρρυντικά μηνύματα, σύμφωνα με την κ. Σκούρτη, η οποία διατηρεί την αισιοδοξία της, παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι παγωμένη. Παράλληλα, εκφράζει την σκέψη ότι «από τη στιγμή που θα υπάρχει έστω μια εικονική ή τυπική σταθερότητα, θα αρχίσει και η αγορά αμέσως να αναθαρρεύει, γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας, για να αρχίσει ο κόσμος να αγοράζει ακίνητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου