ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε 600 παιδιά το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία

κοντά-σε-600-παιδιά-το-χαμόγελο-του-παιδ-75772

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το «Χαμόγελο του παιδιού», το οποίο στηρίζει πανελλαδικά 17.731 παιδιά και τις οικογένειές τους, και σε επίπεδο Θεσσαλίας αντίστοιχα περισσότερες από 300 οικογένειες και 600 παιδιά.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική στο κάλεσμα των διοργανωτών, ενώ όπως υπογραμμίζει ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, υπεύθυνος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλία, τα αιτήματα για βοήθεια και οι συνεπακόλουθες ανάγκες αυξάνονται διαρκώς.

«Συνεχώς δεχόμαστε αιτήματα και από οικογένειες που επικοινωνούν απευθείας μαζί μας, αλλά οδηγούνται στο “Χαμόγελο του παιδιού” και από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που μας παραπέμπουν οικογένειες. Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνουμε έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση», τονίζει ο κ. Λιογγαρίδης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενόψει Πάσχα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν, ή απειλούνται να βρεθούν, σε κατάσταση φτώχειας.

Στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται, περιλαμβάνονται: Τυποποιημένα τσουρέκια, κουλουράκια και πασχαλινά σοκολατένια αυγά, γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων) και χαρτικά όπως χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας και χαρτοπετσέτες.

Το Κέντρο στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλία, βρίσκεται στη διεύθυνση Αγιάς 97, T.K 41221 στη Λάρισα, και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2410 560900, 2410 555422.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου