ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας

μέτρα-στήριξης-ζητούν-οι-τρίτεκνοι-τη-82136

Σημαντικά ζητήματα όπως η θεσμοθέτηση μέτρων στήριξης και ανακούφισης για τις πολύτεκνες οικογένειες, από την πολιτεία, θα προτάξουν οι τρίτεκνοι της περιοχής μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος. Από το Βόλο θα αναχωρήσει πούλμαν στις 6.30 το πρωί, από το δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας «Αργώ», για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στόχος και πρόθεση των τριτέκνων είναι, παράλληλα, η πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιδώσουν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, γραμματέας ταυτόχρονα της Πανελλήνιας ομοσπονδίας, επισημαίνει ότι το θέμα των επιδομάτων αλλά και η εξομοίωση με τους πολύτεκνους, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απασχολούν ιδιαίτερα τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ο αποκλεισμός τριτέκων από διαγωνισμούς, λόγω ορίου ηλικίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες άνεργοι γονείς, οι οποίοι μένουν εκτός διαγωνισμών και δεν μοριοδοτούνται.

Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του συλλόγου, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, με το πρόβλημα της ανεργίας και της αδυναμίας εξασφάλισης πόρων, να ταλανίζουν πολλές οικογένειες. Πολλές οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, και υποστηρίζονται από τον σύλλογο, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, ενώ όπως σημειώνει, η κ. Βακουφτσή, «δεν είναι δυνατό στο εξωτερικό να λέγονται πολυμελείς οικογένειες, όσες έχουν από τρία παιδιά και πάνω και εδώ να μην ισχύει αυτό».

Η εξομοίωση τρίτεκων και πολύτεκνων οικογενειών είναι θεμελιώδους σημασίας αίτημα, με την πρόεδρο των τριτέκνων Μαγνησίας να εκφράζει την ανησυχία της, λέγοντας ότι: «Σε λίγα χρόνια θα είμαστε η Ελλάδα των γερόντων και στις παιδικές χαρές αντί για γέλια και φωνές παιδιών, δεν θα ακούγεται τίποτα, δυστυχώς. Ας μην ξεχνάμε, προσθέτει, ότι οι γείτονές μας πριμοδοτούν το τρίτο παιδί, πριμοδοτούν τα παιδιά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπάρχει υπουργείο οικογένειας και βοήθεια στα παιδιά».

Η ίδια υπενθυμίζει, εξάλλου, ότι «υπάρχει αναλογικότητα στα επιδόματα των παιδιών σε χώρες του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα τιμωρούν τις πολυμελείς οικογένειες, από τρία παιδιά και πάνω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου