ΤΟΠΙΚΑ

Σίγησε το αηδόνι του Βόλου

σίγησε-το-αηδόνι-του-βόλου-114098

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου του Αντώνη Ζαχαρίου, ο οποίος άφησε εποχή με το εξαιρετικό μέταλλο της φωνής του και τις ανυπέρβλητες ερμηνείες του. Το αηδόνι του Βόλου σίγησε χθες σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας λαμπρή καλλιτεχνική παρακαταθήκη στην πόλη.

Ο πατέρας του, Κώστας Ζαχαρίου, επίσης καλλίφωνος, ήταν από τα πρώτα μέλη της Βολιώτικης Χορωδίας, παράδοση την οποία συνέχισε και ο ίδιος με μεγάλη ζέση. Οσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, με πολύ καλή φωνή, εφάμιλλη της φωνής του Νίκου Γούναρη.

Από μικρή ηλικία ακολούθησε τον πατέρα του στη Βολιώτικη Χορωδία, όπου έγινε στη συνέχεια σολίστ. Επίσης συμμετείχε στην εκκλησιαστική χορωδία του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ τραγουδούσε στα ταβερνάκια μαζί με τον παιδικό του φίλο, Μπάμπη Βαΐτση, αδελφό του Αντώνη Βαΐτση, μέλους των «Τεσσάρων Ασσων».

Στιγμιότυπο από συνεργασία με τους «Τέσσερις Ασσους»

Συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον Νάσο Κεπενεκίδη και τον Τάσο Βούλγαρη στην ταβέρνα «Μπάρμπαρα» στην Αγριά, εμφανίστηκε στο στέκι «Αλυκές» με την ορχήστρα του Κεπενεκίδη και στη συνέχεια δημιούργησαν τρίο με τον Ντίνο Μπενάκη και τον Νάσο Κεπενεκίδη.

Ελαβε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Τάσος Μητρογώγος για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά και σε πολλά αφιερώματα για τους Νίκο Γούναρη, Σώτο Παναγόπουλο και Σοφία Βέμπο συμπράττοντας με τους «Τέσσερις Ασσους».

Ανατρέχοντας στη συνεργασία μαζί του, ο Αντώνης Βαΐτσης τον χαρακτηρίζει «πολύ καλό, φιλότιμο, άνθρωπο της παρέας, εξαιρετικό τραγουδιστή». Ο κ. Βαΐτσης αναφέρει επίσης ότι «τον ζήσαμε από μικρά παιδιά, γιατί ήταν φίλος με τον αδελφό μου Μπάμπη και τραγουδούσαν μαζί. Ηταν στην παρέα μας και συνεργαζόμασταν σε συναυλίες, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μας έχει λυπήσει πολύ ο θάνατός του».

Με ανάλογη συγκίνηση μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Τάσος Μητρογώγος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «ήταν πολύ καλός τραγουδιστής, συνεργάστηκε με πολλούς Βολιώτες καλλιτέχνες και παράλληλα τραγουδούσε και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βόλου. Τον έχω συμπεριλάβει στο βιβλίο μου, και αυτό που έχω να πω είναι ότι διέθετε πάρα πολύ καλή φωνή».

Το τελευταίο αντίο θα απευθύνουν οικείοι, συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 10.30πμ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου