ΤΟΠΙΚΑ

Δίαυλος συνεργασίας εκπαιδευτικών και Εκκλησίας

δίαυλος-συνεργασίας-εκπαιδευτικών-κ-116723

Περισσότεροι από εκατό εκπαιδευτικοί παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Γιώργου Πολύζου και του έμψυχου δυναμικού του ναού.

Τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της ενορίας του Αγίου Νικολάου υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του ναού, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ αναφέρθηκε, παράλληλα, στους δεσμούς συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με την τοπική Εκκλησία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αρτοκλασία που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού ναού, χαρακτηρίζοντας «πολύ καλή, αποδοτική και καρποφόρα τη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τον εκπαιδευτικό κόσμο». Ο ίδιος επεσήμανε, παράλληλα, τη βαρύτητα που δίνει η τοπική Εκκλησία στη στήριξη των εκπαιδευτικών, που «επιτελούν σπουδαίο έργο» όπως είπε.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αντώνης Σμυρναίος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Παιδαγωγός και το αίνιγμα του παιδαγωγούμενου». Αναπτύσσοντας τις θέσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης, ο κ. Σμυρναίος τόνισε ότι «η σχέση της εκκλησίας με το σχολείο, εδράζεται πάνω στην πρωταρχική σχέση, που είναι η σχέση του Θεού με τον άνθρωπο. Συνεπώς πρέπει και να καλλιεργηθεί εκατέρωθεν και να προσπαθήσουν και οι δύο πλευρές, και το σχολείο και η εκκλησιαστική κοινότητα, να βρουν τρόπους συμβίωσης και καλλιέργειας του πνεύματος, γιατί η παιδαγωγική είναι σχέση θεού και ανθρώπου».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου