ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο ο Αγιος Βαλεντίνος στην αγορά του Βόλου

στο-επίκεντρο-ο-αγιος-βαλεντίνος-στην-119043

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για την τοπική αγορά η σημερινή μέρα, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται, με αφορμή την μέρα των ερωτευμένων. Η σημερινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τονώνει την εμπορική κίνηση, διότι είναι συνώνυμη με την προσφορά δώρων αγάπης. Ερωτευμένοι κάθε ηλικίας αγοράζουν δώρα συμβολικά, λουλούδια, γλυκά, τα οποία εναρμονίζονται με τις οικονομικές δυνατότητές τους, σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο εμπορικός χαρακτήρας της 14ης Φεβρουαρίου αποτυπώνεται στην κίνηση των καταστημάτων, με τα λουλούδια και τα γλυκά να διατηρούν σημαντική θέση στις προτιμήσεις των ερωτευμένων κάθε ηλικίας.

«Ο κόσμος έχει περιορίσει τα χρήματα που διαθέτει, αλλά πάντα υπάρχει η διάθεση να προσφέρουν συμβολικά δώρα οι ερωτευμένοι τη συγκεκριμένη μέρα, για να εκφράσουν τα αισθήματά τους», όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Μπάρδας, ιδιοκτήτης κεντρικού ανθοπωλείου.

Η προετοιμασία των επαγγελματιών ξεκίνησε πριν από είκοσι περίπου μέρες, ενώ τα λουλούδια που κυριαρχούν στις επιλογές των ερωτευμένων είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα και οι βασιλικές ορχιδέες. Οι προτάσεις της μέρας καλύπτουν μεγάλη γκάμα επιλογών, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες των άμεσα ενδιαφερόμενων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρδας, υπάρχουν περιπτώσεις ερωτευμένων οι οποίοι παρήγγειλαν 100 τριαντάφυλλα για το έτερον ήμισυ τη συγκεκριμένη μέρα.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ελάχιστες, αλλά «ακόμη κι ένα λουλούδι είναι ευπρόσδεκτο και έχει την αξία του» αναφέρει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι η συγκεκριμένη γιορτή έχει πλέον εδραιωθεί την τελευταία δεκαπενταετία και προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου σε μεγαλύτερο βαθμό, κάνοντας σύγκριση με τις ονομαστικές γιορτές.

Ανάλογη είναι η εικόνα που καταγράφεται και στα τοπικά ζαχαροπλαστεία, όπου κυριαρχούν δεκάδες γλυκές προτάσεις σε σχήμα καρδιάς, στο πνεύμα της σημερινής μέρας. «Οι περισσότεροι αγοράζουν την ίδια μέρα τα γλυκά που θα προσφέρουν ως δώρο, διότι γνωρίζουν ότι θα βρουν μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πάντα έχουμε έτοιμες ιδέες και λύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων», αναφέρει ο ζαχαροπλάστης Στέφανος Καϊσαρλής.

Η προετοιμασία ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας και στα δημοφιλή γλυκά της μέρας περιλαμβάνονται πάστες σε σχήμα καρδιάς, σοκολατάκια καρδούλες, τούρτες – καρδούλες, συσκευασίες σε σχήμα καρδιάς, σοκολατένιες καρδούλες, ακόμη και μπισκότα σε σχήμα καρδιάς. Η μέρα των ερωτευμένων έχει εμπορική χροιά για τους επαγγελματίες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ζαχαροπλάστης, «ο κόσμος έχει ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά του, ανεξαρτήτως ηλικίας και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές του, ανεξαρτήτως κρίσης».

*Διαβάστε αφιέρωμα – προτάσεις για την ημέρα των ερωτευμένων στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου