ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μπαζάρ για την «Κιβωτό του κόσμου»

μπαζάρ-για-την-κιβωτό-του-κόσμου-204787

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της «Κιβωτού του κόσμου», πλαισιώνουν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 18.30 στον πεζόδρομο του Βελεστίνου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Μουσική Σχολή του δήμου, διαγωνισμό γλυκού από τον Σύλλογο Γυναικών και το καλλιτεχνικό εργαστήρι του δήμου, καθώς και χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τοπικούς συλλόγους, για καλό σκοπό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το φιλανθρωπικό μπαζάρ, που αρχίζει στις 6 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 το βράδυ στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, αποτελεί συλλογική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν ο Σύλλογος Νέων Βελεστίνου «Ενοδία», ο Σύλλογος Γυναικών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, με το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη και δημιουργοί που θα παρουσιάσουν έργα τους.

Το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι που έχει δημιουργηθεί για την περίσταση, φιλοξενεί το μπαζάρ, στο οποίο κατέχουν σημαντική θέση τα χειροτεχνήματα που φέρουν τη σφραγίδα του έμψυχου δυναμικού της «Κιβωτού του κόσμου».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τη στήριξη της λειτουργίας της «Κιβωτού του κόσμου» στο Διμήνι, που είναι έργο αγάπης και λειτουργεί ως ζεστή αγκαλιά για δεκάδες παιδιά. Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Βελεστίνου «Ενοδία», συγκεντρώνονται και τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στη δομή του Διμηνίου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη λίστα με τις άμεσες ανάγκες της «Κιβωτού του κόσμου» περιλαμβάνονται: Κρέας: (μοσχάρι- σπάλα, αρνάκι, χοιρινή σπάλα, χοιρινό, μπριζόλες, κιμάς, 12 κιλά η ημερήσια δόση του μαγειρέματος), κατεψυγμένα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, 8 κιλά η ημερήσια δόση για το μαγείρεμα), θαλασσινά (καλαμαράκια, χταποδάκι, σουπιές, γαρίδες, 10 κιλά η ημερήσια δόση για το μαγείρεμα), υλικά για το πρωινό και το σχολείο (ατομικοί χυμοί, ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, ζαμπόν, τυρί, δημητριακά, κρουασάν, τσουρεκάκια, κλπ), φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, μπατονέτες, υγρό κρεμοσάπουνο, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κλπ), καθώς επίσης σάλτσες ντομάτας, ζελέ, ξύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, σακούλες απορριμμάτων, αλουμινόχαρτο, σφουγγάρια για τα πιάτα.

Η κοινωνία της περιοχής του Βελεστίνου και του δήμου Ρήγα Φεραίου, ευρύτερα, ανταποκρίνονται στο διαδικτυακό κάλεσμα του συλλόγου νέων και προσφέρουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα ενισχύσουν τη λειτουργία της σημαντικής δομής, που αποτελεί, ταυτόχρονα, θεμελιώδη κοινωνικό θεσμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου