ΤΟΠΙΚΑ

Αποροι σε ξύλινες παράγκες στο Αλιβέρι

αποροι-σε-ξύλινες-παράγκες-στο-αλιβέρ-207819

Χέρι βοήθειας σε απόρους που ζουν σε ξύλινες παράγκες στη συνοικία του Αλιβερίου, κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς θέρμανση και χωρίς τα αναγκαία για την καθημερινότητά τους, έτεινε για μια ακόμη φορά ο «Εσταυρωμένος».

Ο Σύλλογος, που γίνεται καθημερινά αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων για βοήθεια, βιώνοντας το δράμα πολλών οικογενειών της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα, συνέδραμε με διακριτικότητα δύο ακόμη περιπτώσεις στην περιοχή του Αλιβερίου, προκειμένου να υποστηριχθούν άνθρωποι που ζουν κυριολεκτικά στο κρύο και το αγιάζι.

Ο «Εσταυρωμένος» ανταποκρίθηκε αμέσως στην έκκληση της κοινωνικής υπηρεσίας για βοήθεια σε έγκυο ωφελούμενη του Κέντρου Ρομά στην περιοχή του Αλιβερίου, η οποία ζει με τον σύντροφό της σε ξύλινη παράγκα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί. Ο σύλλογος προχώρησε στη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της αγοράς των υλικών, τα οποία χρειάζονται για την επισκευή της ξύλινης κατοικίας του νέου ζευγαριού.

Με έγγραφό της, η κοινωνική υπηρεσία που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αλιβερίου, κοινοποίησε στον «Εσταυρωμένο» το ανθρώπινο δράμα που βιώνει η νεαρή κοπέλα, η οποία είναι 6 μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ζει σε μια φτωχική παράγκα που είναι καλυμμένη με μουσαμά, και σε περίπτωση δυνατού αέρα και βροχής μπορεί να σκιστεί. Το εισόδημα του νεαρού άπορου ζευγαριού προέρχεται από το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που ανέρχεται, περίπου, σε 240 ευρώ. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατο να καλύψουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου το κόστος, και γι’ αυτό τον λόγο, ζητήθηκε η συνδρομή του «Εσταυρωμένου», που έτεινε αμέσως χέρι βοήθειας.

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, ο Σύλλογος προσέφερε στην κοινωνική υπηρεσία του Αλιβερίου και μια καινούργια θερμάστρα καυσόξυλων, για να καλύψει τις ανάγκες μιας άλλης παράγκας, στην οποία κατοικεί μια ασθενής κυρία μ’ ένα μικρό παιδί.

«Πρόκειται για δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις, τις οποίες κατέγραψε η κοινωνική υπηρεσία μετά από αυτοψία και ανταποκριθήκαμε αμέσως, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη βοήθειας. Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και βοηθούμε, κάθε φορά που ζητείται η συνδρομή μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος αναπτύσσει πολύ έντονη δραστηριότητα στην περιοχή του Αλιβερίου και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη, προσφέροντας κατ’ επανάληψη είδη οικιακής χρήσεως, έπιπλα και κλινοσκεπάσματα, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες καθημερινές ανάγκες δεκάδων οικογενειών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας.

Συνδρομή στην Πυροσβεστική

Στο μεταξύ, μετά από παράκληση του τοπικού παραρτήματος (Βόλου) του Πυροσβεστικού Σώματος, ο «Εσταυρωμένος» ανακαίνισε μερικώς ένα τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος, όπου φιλοξενούνται οι υπηρεσίες του. Τα χρώματα προσέφερε η υπηρεσία της Πυροσβεστικής, και τις εργασίες ανέλαβε να φέρει εις πέρας το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου». Πρόκειται για την υλοποίηση ενός προγράμματος του Συλλόγου που έχει ως σκοπό την οικονομική στήριξη ανέργων. Η συνεργασία του Συλλόγου με δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής μας, ωφέλησε τόσο τις υπηρεσίες αυτές που είχαν ανάγκη την ανακαίνιση κάποιων χώρων τους, όσο και κάποιους άνεργους, οι οποίοι εργάστηκαν και έλαβαν τα ημερομίσθιά τους.

Μέχρι σήμερα, ο «Εσταυρωμένος» έχει συνεργαστεί με τις εξής δημόσιες υπηρεσίες και φορείς της πόλης: Δικηγορικό Σύλλογο, Δικαστικό Μέγαρο, Κεντρικό Λιμεναρχείο, Ξενώνα «Φιλύρα» (του Νοσοκομείου Βόλου), κρατητήρια Ελληνικής Αστυνομίας, 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, Ιερούς Ναούς (Αγ. Παρασκευής Βόλου, Αγ. Γεωργίου Βόλου, Αγ. Γερασίμου Βόλου, Μητροπολιτικός Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου), «Δός ημίν σήμερον» κ.ά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου