ΤΟΠΙΚΑ

Λίφτινγκ στο Σπίτι Γαλήνης του Αγ. Γεωργίου Αγριάς που εκσυγχρονίστηκε

λίφτινγκ-στο-σπίτι-γαλήνης-του-αγ-γεωρ-213602

Ολοκληρωμένο επαγγελματικό σύστημα προετοιμασίας φαγητού με σύγχρονο φούρνο, εστίες και απορροφητήρα, πλακάκια και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, απέκτησε το Σπίτι Γαλήνης Αγριάς, το οποίο άλλαξε όψη χάρη στη δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το μαγειρείο του Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, άλλαξε κυριολεκτικά όψη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ενοριτών, με ασφάλεια και ποιότητα.

Το Σπίτι Γαλήνης προσφέρει 82 μερίδες φαγητού, σε ισάριθμους απόρους της περιοχής και λειτουργεί χάρη στη συνδρομή 35 εθελοντριών, οι οποίες παρασκευάζουν με μεράκι, τα γεύματα των απόρων. Tο Διοικητικό Συμβούλιο, οι κυρίες της αγάπης (εθελόντριες) και προ πάντων τα περιθαλπόμενα μέλη του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού της Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου, «ευχαριστούν θερμά την εκλεκτή και φιλανθρωπική ομάδα της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη καθώς και όλα τα μέλη, για τη δωρεά εξοπλισμού μαγειρείου, επαγγελματικού επιπέδου», όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το χριστουγεννιάτικο Bazzar αλληλεγγύης, το οποίο πραγματοποιείται προκειμένου να ενισχυθεί η καθημερινή λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης. Το μπαζάρ αλληλεγγύης θα συνεχίζεται κάθε Κυριακή στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του ναού, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από τις 10.30 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι. Επίσης θα «φιλοξενηθεί» στον χώρο του Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη (Πορφυρογένη 2-4), την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Για τις ανάγκες του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ, διαμορφώθηκε σε ζωντανή και γιορτινή πλατεία ο χώρος του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Οσία Παρασκευή, χάρη στις εθελόντριες του Σπιτιού Γαλήνης που μαγείρεψαν, στόλισαν και πρόσφεραν γλυκά, τους κυρίους που βοήθησαν στο στήσιμο και ξεστήσιμο της αίθουσας. Ο υπεύθυνος του Σπιτιού Γαλήνης του ναού, π. Βαρνάβας Σαράτσης, υπογραμμίζει ιδιαιτέρως την προσφορά «των κυριών που δημιούργησαν υπέροχα καλλιτεχνήματα και τα πρόσφεραν, εργαζόμενες συστηματικά και επίμονα για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαθέτοντας χρόνο και δαπάνες από το υστέρημά τους για την πραγματοποίηση του Bazaar. Τους «στυλοβάτες» των εκδηλώσεών μας που αναλαμβάνουν κάθε φορά τα ηχητικά, τους καταστηματάρχες της περιοχής μας που πρόσφεραν διάφορα είδη, τους συμπολίτες μας που υποστήριξαν την προσπάθεια μας, αναγνωρίζοντας το παραγόμενο έργο και συμβάλλοντας στη συνέχισή του».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου