ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε γνωστός μουσικός του Βόλου

απεβίωσε-γνωστός-μουσικός-του-βόλου-268776

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και τον καλλιτεχνικό κόσμο, γενικότερα, το άγγελμα του θανάτου του Μπάμπη Χαραλαμπίδη, ο οποίος άφησε εποχή με τις καλλιτεχνικές του συνεργασίες, το μουσικό ταλέντο και το ήθος του. Άριστος πατέρας, οικογενειάρχης και παππούς έξι τρισχαριτωμένων εγγονιών, ο παλαίμαχος μουσικός με το ξεχωριστό ταλέντο, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 80 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στους δικούς του ανθρώπους, τη σύζυγό του Αφροδίτη, τα τρία του παιδιά, τα εγγόνια και τους πολυάριθμους φίλους του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, όπου διέμενε στη συνέχεια με την οικογένειά του, ενώ έδειξε από μικρή ηλικία την κλίση του στη μουσική. Σπούδασε σε Ωδείο και ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή ως μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου παίζοντας πνευστά.

Ο πολυτάλαντος μουσικός έπαιζε επίσης πιάνο, ακορντεόν και αρμόνιο και ήταν περιζήτητος, όπως θυμούνται Βολιώτες που τον γνώρισαν στις δόξες του, στις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70. Εμφανίστηκε σε όλα τα μεγάλα κέντρα του Βόλου, όπως ΝΟΒ, Εξωραϊστική, Αστέρια στην Αγριά, ενώνοντας το καλλιτεχνικό του ταλέντο με τον Κώστα Μάστορη, τον Γιάννη Τενόπουλο και τον Στάθη Μιλάνο, οι οποίοι αποτέλεσαν εκπληκτικό κουαρτέτο που άφησε εποχή.

Ο Μπάμπης Χαραλαμπίδης συνεργάστηκε επίσης με το Νάσο Κεπενεκίδη, τον θρυλικό Βασίλη Τσιτσάνη, τη γνωστή ερμηνεύτρια Χαρούλα Λαμπράκη και πολλούς ακόμη.

Ο Αντώνης Βαΐτσης, μέλος του συγκροτήματος «Τέσσερις άσσοι» αναπολεί τις συζητήσεις που μοιραζόταν σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον καλό του φίλο πίνοντας καφέ. «Χαιρόσουν να μιλάς μαζί του» αναφέρει ο κ. Βαΐτσης, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι «ήταν πολύ αγαπητός σε όλους, και θα είναι πάντα». Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, κάνουν λόγο για έναν «πολύ καλό άνθρωπο, σοβαρό, θετικό, αφοσιωμένο οικογενειάρχη» ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη αλλά και την Αθήνα, όπου επίσης εργάστηκε, σφραγίζοντας με το ταλέντο και τον καλό του χαρακτήρα μια ολόκληρη εποχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου