ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ στα θρανία

τριάντα-προσφυγόπουλα-του-μοζα-στα-θρ-269688

Τριάντα προσφυγόπουλα, παιδιά δημοτικού, που «φιλοξενούνται» στη δομή ΜΟΖΑ θα καθίσουν φέτος στα θρανία. Οι 8 μαθητές φοίτησαν πέρυσι στην τάξη υποδοχής και φέτος προστίθενται 22 ακόμη παιδιά, τα οποία είναι νέοι μαθητές, πρόθυμοι να εμπλουτίσουν τις σχολικές τους γνώσεις.

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσει πρωινή τάξη υποδοχής, ενώ όπως ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, υπάρχουν τρία τουλάχιστον σχολεία στη Μαγνησία που θα υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα, μόλις δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο.

Στο μεταξύ, έχουν γίνει οι απαιτούμενοι εμβολιασμοί στα παιδιά και «είμαστε έτοιμοι ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας, έχουμε βρει τα σχολεία που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτά τα παιδιά είτε σε πρωινά τμήματα είτε σε απογευματινά. Περιμένουμε το πράσινο φως από το υπουργείο για να προχωρήσουμε», όπως ανέφερε ο κ. Πολύζος. Επί του παρόντος έχει τοποθετηθεί συντονιστής στους πρόσφυγες, ο οποίος είναι ο συνδετικός κρίκος με το υπουργείο «και μας ενημερώνει για τις εξελίξεις» επεσήμανε ο ίδιος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου