ΤΟΠΙΚΑ

Ενθουσιάστηκαν οι μανιταρόφιλοι [εικόνες]

ενθουσιάστηκαν-οι-μανιταρόφιλοι-εικ-271607

Ενθουσιώδη σχόλια απέσπασε από τους 500 πλέον παριστάμενους η 1η Γιορτή Μανιταριού που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών, με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυράχης. Η πλατεία του χωριού γέμισε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου, ντόπιους και επισκέπτες, οι οποίοι γεύτηκαν μανιταρολιχουδιές και μυήθηκαν στα μυστικά των μανιταριών από τους μετρ του είδους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα 600 περίπου πιάτα που είχαν εξασφαλίσει οι διοργανωτές αποδείχθηκαν πολύ λίγα σε σχέση με το πλήθος του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Μακρυραχιωτών Αντώνη Παναγιώτου να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου».

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, υπογράμμισε, εξάλλου, στον χαιρετισμό του ότι «άλλη μια φορά μας εκπλήσσει ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών».

Το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Μακρυραχιωτών στη γιορτή

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα εδέσματα που παρασκεύασε ο σεφ Φώτης Παρασκευαΐδης και περιελάμβαναν κριθαρότο με μανιτάρια, μανιτάρια τηγανιτά, σούπα μανιταριών και πένες με μανιτάρια, και ταυτόχρονα οι γνώσεις αλλά και το μουσικό ταλέντο του Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέλαβε να μυήσει το κοινό στον θαυμαστό κόσμο των μανιταριών. Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες από τον Βόλο, τις γύρω περιοχές, την Αθήνα, αλλά και ξένοι συμμετείχαν στην εξόρμηση στη φύση προς αναζήτηση μανιταριών, με την καθοδήγηση του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου έδειξε το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα μανιτάρια, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος των απανταχού Μακρυραχιωτών, «στόχος μας είναι να θεσμοθετήσουμε τη συγκεκριμένη δράση και να την επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας τις διανοίξεις μονοπατιών σε συνεργασία με τον ΕΟΣ και τον Κυριάκο Σταθάκη».

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών, με αμείωτο το ενδιαφέρον για τον τόπο καταγωγής των μελών του, συνεχίζει με τον τρόπο αυτόν να στηρίζει και να προωθεί τον τοπικό πολιτισμό, καθώς και να κάνει γνωστά τα χαρίσματα του πηλιορείτικου περιβάλλοντος όπου ανήκει. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης παρασκεύασε μανιταρολιχουδιές

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου