ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΤ

σαρωτικοί-έλεγχοι-από-τον-εοτ-359361

Σαρωτικούς ελέγχους διενεργεί η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας σε όλη την περιοχή και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να διασφαλίσει τη νομιμότητα λειτουργίας και την καλή παροχή υπηρεσιών των τουριστικών καταλυμάτων προς τους επισκέπτες της περιοχής Θεσσαλίας. Η γενική εικόνα είναι καλή, αλλά υπήρξαν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα σε παραβάτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε κατάλυμα στην περιοχή του Πηλίου λόγω μη αναγραφής του μητρώου της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ σε κατάλυμα λόγω πλημμελούς παροχής υπηρεσιών, ενώ έχουν βεβαιωθεί τέσσερις ακόμη παραβάσεις στο δημόσιο ταμείο, για πλημμελή παροχή υπηρεσιών.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τους παραπάνω ελέγχους, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, ανέφερε ότι «οι έλεγχοι διενεργούνται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας».

Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ειδικότερα, έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 11 τουριστικά γραφεία, 28 ξενοδοχειακά καταλύματα , 23 ενοικιαζόμενα δωμάτια και έχει διερευνηθεί μία καταγγελία για παράνομη λειτουργία τουριστικού καταλύματος, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε.

«Μπορεί ο αριθμός των ελέγχων να φαίνεται μικρός, παράλληλα όμως ελέγχους διενεργούν και συναρμόδιες Υπηρεσίες, όπως οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, οι Τουριστικές Αστυνομίες ανά τη Θεσσαλία, οι οποίες κοινοποιούν στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των ελέγχων τους για τις δικές μας ενέργειες, όπως είναι οι συστάσεις, οι υποδείξεις, η επιβολή προστίμων και οι σφραγίσεις τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και κολυμβητικών δεξαμενών εντός αυτών», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Τελευταία, η ΠΥΤ Θεσσαλίας, παρά τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που διαθέτει, έχει εντείνει τους ελέγχους της προς τα τουριστικά καταλύματα που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, δηλαδή γνωστοποίηση. «Η πάταξη του φαινομένου αυτού προϋποθέτει καλή συνεργασία μεταξύ δήμων, αστυνομίας και πολιτών» τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου.

Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της υπηρεσίας, και τόσο το λειτουργικό επίπεδο όσο και η παροχή υπηρεσιών είναι σε μεγάλο ποσοστό ικανοποιητικά.

Στο μεταξύ, μεσούσης της θερινής περιόδου συνεχίζονται οι γνωστοποιήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την έναρξη λειτουργίας νέων επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων στην περιοχή μας, με τη διαδικασία να υλοποιείται πλέον μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς να απαιτείται πλέον η έκδοση άδειας από τον ΕΟΤ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου